Σε τροχιά αλλαγών ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Η βαριά ήττα και η απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδος υποχρέωσαν τον Ιβάν Σαββίδη σε αναθεώρηση πολλών σκέψεών του αναφορικά με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της μακεδονικής ΠΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στο σκεπτικό που ακολουθεί, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις υποδομές και στις «έξυπνες» επενδύσεις. Μέχρι στιγμής, ον Ιβάν Σαββίδης έχει πέσει στην παγίδα όλων όσων θέλησαν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με το ποδόσφαιρο. Επένδυσαν σε ονόματα, έδωσαν λεφτά, κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά.. μέχρι εκεί. Το μοντέλο του Παναθηναϊκού ήταν εκείνο που υπερτέρησε τελικά και κέρδισε την ουσία, συνδυάζοντας και το… θέαμα, με το εντυπωσιακό 4-1 στον τελικό του κυπέλλου.

Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε ήδη από το ποδοσφαιρικό τμήμα να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις του τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, μέσω των play off. Ωστόσο, το μυαλό του είναι στο μέλλον και δη στην οργάνωση της ομάδας πάνω σε νέες βάσεις, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Προτεραιότητα έχει πάρει το θέμα του προπονητή. Η παρουσία του Γιώργου Γεωργιάδη έδωσε νέα πνοή, αλλά σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη, η ομάδα χρειάζεται κάτι περισσότερο. Η επαφή με τον Άγγελο Αναστασιάδη, έναν τεχνικό με αποδεδειγμένη ικανότητα, αλλά και γνώση της ιδιαίτερης περίπτωσης του ΠΑΟΚ, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Σε κάθε περίπτωση, ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου» προσανατολίζεται στην πρόσληψη ενός έμπειρου προπονητή, καθώς εκτός του Άγγελου Αναστασιάδη, ακούγονται τα ονόματα των Φερνάντο Σάντος και Ρικάρντο Σα Πίντο.

Επίσης, οι έξι αγώνες των play off θα κρίνουν την παρουσία αρκετών παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο Ιβάν Σαββίδης διαπίστωσε πως με την τακτική των «ονομάτων» δεν κέρδισε. Για το λόγο αυτό, σκέφτεται πολύ σοβαρά να δημιουργήσει ένα δίκτυο σκάουτινγκ, το οποίο θα εντοπίζει παίκτες και θα λειτουργεί βάσει μακροχρόνιου πλάνου και όχι εφήμερα και στην τύχη. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς τα αποτελέσματα στους εναπομείναντες αγώνες θα καθορίσουν το γενικότερο κλίμα και ενδεχομένως το εύρος των αλλαγών που πρόκειται να επέλθουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα