Σε ρότα συνεδρίου το Ποτάμι

Ο δρόμος κάθε άλλο παρά εύκολος είναι πλέον για το Ποτάμι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Η απώλεια του 1/3 της εκλογικής του δύναμης σε μόλις εννέα μήνες δημιουργεί προβληματισμό όχι μόνο στην ηγεσία, αλλά πολύ περισσότερο στα απλά μέλη, τους εθελοντές. Πλέον όλοι στην Σεβαστουπόλεως αντιλαμβάνονται πως εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τότε το εγχείρημα του Ποταμιού κινδυνεύει με εξαΰλωση.
Με κριτική ματιά μπαίνουν όλα στο τραπέζι και φαίνεται πως έρχεται η ώρα για συζήτηση στο σύνολο της εικόνας του Ποταμιού, ακόμη και για το ρόλο του επικεφαλής και τον τρόπο οργάνωσης του κόμματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης προαναγγέλλει συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος διερευνώντας τα μικρά λάθη, όπως είπε, που έκανε το κόμμα προεκλογικά. Αν και οι δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά του Ποταμιού ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της Σεβαστουπόλεως, το εκλογικό αποτέλεσμα εξέπληξε τα στελέχη του καθώς δεν περίμεναν μια τόσο μεγάλη συμπίεση των ποσοστών τους από το 6% του Ιανουαρίου.
Όλοι αναζητούν το ποιο ήταν το μεγάλο λάθος, αλλά δεν φαίνεται προς το παρών να ακουμπούν το βασικό πρόβλημα που ήταν η χαμηλή διείσδυση του κόμματος στην περιφέρεια, όπου κατέγραψε μεγάλες απώλειες. Η πλειοψηφία των συνεργατών του Θεοδωράκη υποστήριξαν ότι χρειάζεται χρόνος για να κριθεί το Ποτάμι και αυτό δε μπορεί να γίνει σε μόλις 18 μήνες ζωή.
«Πιστεύαμε ότι η χώρα μπορούσε να αλλάξει πορεία αλλά τελικά απ’ ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Γενάρη. Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς όσον αφορά τα λάθη και κυρίως σ’ αυτούς που ευθύνονται για τα λάθη, που είναι ο επικεφαλής του», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Θεοδωράκης.
Η επόμενη ημέρα χρειάζεται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και το πιθανότερο είναι να υπάρξει σχετικά σύντομα ένα συνέδριο, στο οποίο θα γίνει η αναγκαία αυτοκριτική, ενώ θα ξεκαθαριστεί και ο ιδεολογικός μπούσουλας για το κόμμα. Εξάλλου προς αυτή την κατεύθυνση προτρέπουν τα αριστερογενή στελέχη του Κινήματος, ενώ υπάρχουν και φωνές, όπως αυτή του Πέτρου Τατσόπουλου, που ισχυρίζονται πως πρέπει να συνατηθεί το κόμμα με όμορα ιδεολογικά κόμματα. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του “το βαθιά αντι-ιδεοληπτικό του σύνθημα “Μπορώ να συνεργαστώ και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σωθεί η χώρα από την ακυβερνησία” μεταμορφώθηκε σε εκλογικό μπούμερανγκ”. Και καταλήγει ο Τατσόπουλος: “Το Ποτάμι καλείται να πράξει αυτό που δεν έπραξε μέχρι σήμερα. Να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρόαιμου Ευρωπαϊκού Μετώπου. Να δεχτεί την ανοιχτή πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όσο δεν το κάνει -όσο καθυστερεί να το κάνει- δεν ρισκάρει μονάχα τη δική του επιβίωση στο μέλλον (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά επιτρέπει και στους λαϊκιστές, τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, να παίζουν μονότερμα. Ναι, τώρα, “Πρώτη Φορά στα Σοβαρά”, το Ποτάμι πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδρομή του Μοναχικού Αδέκαστου και να συνενώσει τις δυνάμεις του με τις υπόλοιπες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Εάν θέλουμε κάποτε, στο ορατό μέλλον, να απαλλαγούμε από τον συρφετό των λαϊκιστών καιροσκόπων που μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα