Σε πορεία ρήξης ΟΠΑΠ και Super League!

Σε αδιέξοδο οδηγούνται, όπως όλα δείχνουν, οι σχέσεις της Super League με τον ΟΠΑΠ, το Δ.Σ. του οποίου αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά που είχε καταθέσει για τη χορηγία του φετινού πρωταθλήματος, καταφεύγοντας σε ατομικές συμβάσεις με τις ομάδες!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στην πρόσφατη Γ.Σ. της; Λίγκας, αποφασίστηκε να μην γίνει αποδεκτή η προσφορά του ΟΠΑΠ για τη χορηγία του νέου πρωταθλήματος, αλλά με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Η Λίγκα αξιώνει περισσότερα χρήματα για την κεντρική διαχείριση, τα οποία δεν φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει ο ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τον Οργανισμό, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Λίγκα προέβαλλε και άλλες απαιτήσεις. Συγκεκριμένα να μην υπάρχει αποκλειστικότητα στη χορηγία της ΟΠΑΠ, ήτοι να μπορούν κάποιες ΠΑΕ να έχουν χορηγούς κι άλλες στοιχηματικές εταιρείες. Επίσης να μην έχει ο ΟΠΑΠ το δικαίωμα να προβάλει τα προϊόντα της μέσω της χορηγίας. Ουσιαστικά να μη μπορεί να προβάλει ο Οργανισμός το «Πάμε Στοίχημα».

Μετά την εξέλιξη αυτή, συνεδρίασε την Παρασκευή (24/7) το Δ.Σ. του Οργανισμού, το οποίο αποφάσισε τη ρήξη. Με άλλα λόγια, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να αποσύρει την προσφορά του και να συνάψει ατομικές συμβάσεις με τις ομάδες, με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει ευθύς εξ αρχής. Παράλληλα, διατηρείται το δικαίωμα της τελευταίας προσφοράς του Οργανισμού, σε περίπτωση που εμφανιστεί χορηγός εταιρία. Με άλλα λόγια, αν εμφανιστεί κάποια εταιρία και προσφέρει ένα άλφα ποσό, ο ΟΠΑΠ μπορεί να καταθέσει αντιπρόταση έστω και με ένα ευρώ παραπάνω και να γίνει υποχρεωτικά αποδεκτή από τη Λίγκα.

Η πρόταση του ΟΠΑΠ στη Super League περιελάμβανε τα εξής:
-Τη χορηγία της Σούπερ Λιγκ με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ.
-Την απευθείας ενίσχυση των 16 ομάδων που μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα με το συνολικό ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά επρόκειτο να δοθούν στις ομάδες με βάση την εμπορικότητα, την αγωνιστική τους πορεία, τις προοπτικές, τη δυναμική τους κλπ.
-Τη χρηματοδότηση με 2 εκατ. ευρώ έργων που αφορούν στην καταπολέμηση της βίας και στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείς στα γήπεδα μέσα από στοχευμένες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα