Σε ισχύ το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank

Σε εφαρμογή τίθεται από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου  το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank και σύμφωνα με  ανακοίνωση της Τράπεζας, η διάρκεια του προγράμματος είναι έχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της τράπεζας είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή αν και η εφαρμογή του προγράμματος έχει περισσότερο ποιοτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Alpha Bank στοχεύει στην οικειοθελή αποχώρηση περί των 2.000 εργαζόμενων, ενώ το κόστος για την τράπεζα εκτιμάται άνω των 100 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το ενδιαφέρον από πλευράς προσωπικού να είναι μεγάλο με αποτέλεσμα να αναμένεται υπερκάλυψη του αρχικού στόχου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην τράπεζα, οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής. Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, εξαιρούνται ρητώς οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του Προγράμματος θα λάβουν:

Ποσό που θα ισούται με τη νόμιμη αποζημίωση καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση (100%) σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιo (Ν. 2112/1920, όπως τροποποιήθηκε με τους Ν. 4093/2012 και 4111/2013 και Ν. 3198/1955 και άρθρο 46 παρ. 3 του Κώδικα Δικηγόρων), άνευ των περιορισμών που τίθενται από τον Ν. 3198/1955 για το ύψος της αποζημιώσεως.

Η βασική παροχή υπολογίζεται βάσει α) των τακτικών αποδοχών μηνός Ιουνίου 2014 προσαυξημένων x14/12 και β) των συμπληρωμένων ετών υπηρεσίας στην Τράπεζα.

Το κίνητρο αποχωρήσεως υπολογίζεται βάσει των συμπληρωμένων, ακέραιων, ετών υπηρεσίας στην Τράπεζα, σε συνδυασμό με τις τακτικές αποδοχές μηνός Ιουνίου 2014, αναλόγως της ηλικίας του Υπαλλήλου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα