Σε εκλογική ετοιμότητα

“Η χώρα βρίσκεται ενώπιον ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων”. Αυτό ισχυρίζονται τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με βάση αυτή την εκτίμηση το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να τεθεί όλος ο μηχανισμός σε εκλογική ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείουν νέο αιφνιδιασμό από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως τονίζουν «με αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική», καθώς «η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης και η γεωπολιτική της θέση κλονίζεται».
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δε μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε ως δημιουργική αντιπολίτευση στο παρελθόν, αλλά και ούτε ως αποτελεσματική κυβέρνηση σήμερα. Και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση υπήρξε καταστροφική δύναμη γιατί στηρίχθηκε στον πρωτόγονο λαϊκισμό, τα ψέματα και τις αυταπάτες». Ωστόσο σημειώνει ότι «λύση δεν είναι η συντηρητική παλινόρθωση που στοχεύει η Ν.Δ.». Η ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι «η αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ. δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημο της» και πως «η Ν.Δ. παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση».
Σύμφωνα με την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο υφεσιακές δυνάμεις κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη».
Ως προς το εγχείρημα της κεντροαριστεράς η ΔΗ.ΣΥ υποστηρίζει ότι «προχωρά, με όσες δυνάμεις πράγματι θέλουν να συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας που θα αλλάξει τους σημερινούς αδιέξοδους πολιτικούς συσχετισμούς και θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις».
Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά οδοιπορικό διαλόγου σε όλη την Ελλάδα και την δημιουργία δικτύων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα