Σήμερα ο Αιμίλιος Λιάτσος κι αύριο ο Πάνος Σκουρλέτης

Σήμερα ο Αιμίλιος Λιάτσος κι αύριο ο Πάνος Σκουρλέτης περνάνε –ο πρώτος το έκανε ήδη– από το αρμόδιο εισαγγελικό γραφείο ώστε να καταθέσουν στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση τον αριθμό των 180 για την επικείμενη εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τον Αιμίλιο Λιάτσο, περίπου μιάμισυ ώρα διήρκεσε η κατάθεση του διευθυντή της εφημερίδας «Contra News» στον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Ο Αιμ. Λιάτσος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του για το δημοσίευμα της εφημερίδας που αφορούσε στο επίμαχο θέμα, δήλωσε:
«Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίους δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο δημοσίευμα της Contra News αναφέρεται σε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου» προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν ισχυρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την άμεση αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία διέταξε την κατεπείγουσα έρευνα.

Για αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει κάνει δημόσιες καταγγελίες για το θέμα επικαλούμενος το δημοσίευμα. Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, που έχει επίσης αφήσει σχετικές υπόνοιες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα