Ραντεβού με την επιβίωση τους

Αντιμέτωποι με την πολιτική τους επιβίωση βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τα δύο μέλη της συγκυβέρνησης αναγνωρίζουν πως πλέον η οποιαδήποτε συμπόρευση με το Μέγαρο Μαξίμου σημαίνει αυτόματα και τον αποκλεισμό τους από την επόμενη Βουλή.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, ο Βαγγέλης Βενιζέλος εμφανίζεται αποφασισμένος να αποσύρει την στήριξη προς την κυβέρνηση παρά την προειδοποίηση Σαμαρά πως αν δεν περάσει το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ θα πάει για εκλογές.
Αντίστοιχη είναι και η θέση του Φώτη Κουβέλη ο οποίος νιώθει πως αδυνατεί να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ, γίνεται σαφές ότι η σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά θα κλιμακωθεί ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι μέχρι και να αποσύρουν την κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ζητώντας από τον Κάρολο Παπούλια να προχωρήσει σε νέο γύρο διερευνητικών εντολών για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης, χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι.
Στην Ιπποκράτους θεωρούν πως δεν έχουν πια άλλες επιλογές , από τη στιγμή που οποιαδήποτε υπαναχώρηση θα σβήσει τους ίδιους αλλά και την κεντροαριστερά από τον πολιτικό χάρτη.

Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν συγκαλέσει σήμερα ή το πολύ αύριο σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, όπως ζήτησε χτες το ΠΑΣΟΚ, ώστε να γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και στην κυβερνητική λειτουργία στην Ιπποκράτους είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις επιθετικές ενέργειες.
Μάλιστα, στις σκέψεις τους είναι να προχωρήσουν σε άμεση απόσυρση των υπουργών που απολαμβάνουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα. Έτσι θα προετοιμάσουν το δρόμο για την άρση της εμπιστοσύνης τους στη κυβέρνηση , που θα είναι το επόμενο βήμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αμέσως μετά ξεκαθάρισε περιγράφοντας τα επόμενα βήματά του: «Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση.
Όπως έχω από χθες πει, εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου στη βουλή-κατατίθεται σε λίγη ώρα-σύμφωνα με την οποία καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μην ψηφίσουν, να μην κυρώσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι μόνον αυτό, αλλά η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ , για τους εργαζόμενους, για ό,τι δημοκρατικά εκφράζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η αντίθεσή μας ήταν γνωστή, ήταν δηλωμένη. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, να εκδώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ . Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα