Πόλεμος ανακοινώσεων στους αντιεξουσιαστές

Ενα ιδιότυπος πόλεμος ανακοινώσεων μέσω intgernet έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα φερόμενα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτίας” και αντιεξουσιαστές που κατηγορούνται για παρόμοια αδικήματα. Αυτό, καθώς οι τελευταίοι κατηγορούν τους εγκληστους στις φυλακές ως μέλη των “Πυρήνων” για «πρακτικές εξουσιαστών» και «μαφιόζικου χαρακτήρα εκβιασμούς».

Η κόντρα και τα κείμενα -κατηγορητήρια που εξαπέλυσαν ο ένας εναντίον του άλλου, είχαν ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάννη Ναξάκη ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα τον Απρίλιο του 2013 στην Νέα Φιλαδέλφεια για ληστείες που σχετίζονται με το αντάρτικο πόλεως, αναφέρει η εφημερίδα το “Εθνος”, το οποίο υποστηρίζει πως η επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2014 έξω από την Α’ Πτέρυγα σε ενέδρα στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 5 Πυρήνες με παλούκια, με αποτέλεσμα ο Ναξάκης να μεταφερθεί με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο της φυλακής.

Οι εξελίξεις αυτές, επιβεβαιώνουν τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κυριαρχία» των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης στις φυλακές και για σχέσεις με ποινικούς κρατούμενους, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη και να είναι το «φόβητρο» των φυλακών. Αλλωστε και η επίσκεψη του Χριστόδουλου Ξηρού στο κελί των Πυρήνων και το…ρεβεγιόν τους, αποδίδεται στο φόβο που έχουν καλλιεργήσει οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι ακόμη και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στην «σκληρή» ομάδα των Πυρήνων, τοποθετούνται τα αδέρφια Τσάκαλου και Νικολόπουλου, ο Νταμιάνο Μπολάνο και η Ολγα Οικονομίδου.

Μετά πάντως τον ξυλοδαρμό του Ναξάκη, αρκετοί από τους έγκλειστους αναρχικούς αντέδρασαν και σε κείμενο τους ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Πέραν του ότι ένας, μαφιόζικου χαρακτήρα, εκβιασμός καταστρατηγεί τις αναρχικές αξίες αποτελεί πλέον, όχι μόνο επίδειξη ακραίας εξουσιατικής συμπεριφοράς αλλά και έκφραση ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού και φετιχισμού της βίας που δυνητικά στρέφεται κατά πάντων και το σχέδιο αυτό ολοκληρώνεται με την απειλή εναντίον του συντρόφου ότι αν δεν ανακαλέσει θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης- προστασίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα