Πωλητήριο στη Χαλ Σίτι λόγω… ονόματος!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ωθούν τους ιδιοκτήτες μίας ποδοσφαιρικής ομάδας να τις πουλήσουν σε άλλους επίδοξους παράγοντες. Με αφορμή, όμως, το… όνομα, πρώτη φορά συμβαίνει!

Πολύ δε περισσότερο όταν αναφερόμαστε στην περίπτωση μίας ομάδας της Premier League. Το – κατά πολλούς – κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ο λόγος για την Χαλ Σίτι, η οποία ανήκει στον 75άχρονο Αιγύπτιο επιχειρηματία, Ασέμ Αλάμ. Ο γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία παράγοντας, αιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο την αλλαγή του ονόματος της ομάδας, σε Hull Tigers, από Hull City που είναι μέχρι και σήμερα. Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εξέτασε το αίτημα του Βρετανοαιγύπτιου και το απέρριψε.

Ο Ασέμ Αλάμ δεν το εξέλαβε καθόλου θετικά αυτό, αποφασίζοντας να βάλει πωλητήριο στην ομάδα του! Ο ίδιος δήλωσε ότι ο λόγος που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, ήταν η άρνηση της Ομοσπονδίας στο αίτημα για αλλαγή του Brand Name της ομάδας, το οποίο θεωρούσε πιο παραγωγικό και θα του έφερνε περισσότερα έσοδα.

Ο Αλάμ αγόρασε τη Χαλ τον Δεκέμβριο του 2010 και την οδήγησε στην Premier League, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα