“Πρότυπο για την ελληνοκινεζική συνεργασία ο Πειραιάς”

“Ο Πειραιάς πάνω απ΄όλα”. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το Πεκίνο στον Νίκο Κοτζιά κατά την παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην κινεζική πρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, για περαιτέρω προώθηση των σχέσεων Κίνας-Ευρώπης δεσμεύτηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο.

Όπως μεταδίδουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουάνγκ είπε πως η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η στήριξη Κίνας-Ελλάδας αποτελούν τα θεμέλια για της στρατηγικής συνεργασίας των δυο χωρών, σημειώνοντας πως οι δυο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν να συγκλίνουν και να διευρύνουν την πραγματική συνεργασία, και να καταστήσουν το project του λιμανιού του Πειραιά ένα «μοντέλο» για αμοιβαία οφέλη.

Κατά τον ίδιο, η Κίνα εκτιμά το γεγονός ότι η Ελλάδα παίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση των σινοευρωπαϊκών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να υπογράψει περισσότερα μεσομακροπρόθεσμα σχέδια συνεργασίας με την Κίνα προκειμένου να υπάρξει εμβάθυνση της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας και να προωθηθεί η διμερής συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα