Πρωτάθλημα «φάντασμα» της Football League

 

Κι αν η ΠΑΕ Λάρισα πήρε την αδειοδότηση και θα αγωνιστεί κανονικά στη Super League, όπως και η Κέρκυρα, εννέα ομάδες της Football League που… φαντάζονταν ότι θα μετάσχουν κανονικά στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, ποντάρουν πλέον μόνο στην έφεσή τους.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν παραχώρησε άδεια συμμετοχής στις ομάδες Καλλιθέα, Παναιγιάλειος, Κισσαμικός, Αχαρναϊκός, Πανσερραϊκός, Ζάκυνθος, Παναχαϊκή, Αναγέννηση Καρδίτσας και Χανιά, επτά εκ των οποίων ανήκουν τώρα που μιλάμε στη Football League (Ζάκυνθος και Παναχαϊκή έχουν ούτως ή άλλως υποβιβαστεί). Αυτό σημαίνει πως βάση της προκήρυξης που αναφέρει ρητά πως το πρωτάθλημα 2016-17 της Football League θα διεξαχθεί με18 ομάδες, πρέπει σύντομα να βρεθούν άλλες επτά ομάδες!

Για την ώρα, τη δεύτερη κατηγορία της χώρας απαρτίζουν η Καλλονή και ο Πανθρακικός που υποβιβάστηκαν από τη Super League, ο ΟΦΗ, η Σπάρτη, ο Αιγινιακός, και ο Άρης που ανέβηκαν από την τρίτη κατηγορία και οι αδειοδοτημένοι παραμένοντες Τρίκαλα, Απόλλωνας, Λαμία, Αγροτικός Αστέρας, Πανελευσινιακός. Στο σύνολο ένδεκα και μάλιστα η συμμετοχή του Πανελευσινιακού δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού υπάρχουν προβλήματα συγκρότησης διοίκησης και μπάτζετ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως για την ώρα το πρωτάθλημα της Football League είναι ένα «πρωτάθλημα φάντασμα», με το 1/3 των ομάδων να μην έχει εξασφαλισμένη άδεια. Φαίνεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για περισσότερες από 30 ΠΑΕ και πως το οι διοργανώσεις μας είναι αποκρουστικές με ομάδες που φυτοζωούν και απλά μετέχουν στα πρωταθλήματα, με κακοπληρωμένους ποδοσφαιριστές που ζουν με δανεικά.

Ακόμη κι αν προβούν σε έφεση οι επτά ΠΑΕ, δύσκολα θα δικαιωθούν όλες, κάτι που σημαίνει πως θεωρητικά θα διεκδικήσουν τη θέση τους η Ζάκυνθος και η Παναχαϊκή (που επίσης, όμως, δεν αδειοδοτήθηκαν, άρα πρέπει και αυτές να κάνουν έφεση), και οι ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των τεσσάρων ομίλων της Football League2, Νέστος Χρυσούπολης, Φωστήρας, Καραϊσκάκης και Παναργειακός. Ο Εργοτέλης και ο Ολυμπιακός Βόλου που αποβλήθηκαν από το περσινό πρωτάθλημα έχουν μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης και δεν μπορούν, θεωρητικά πάντα, να γίνουν φέτος ΠΑΕ.

 

H EIKONA THΣ FOOTBALL LEAGUΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ομάδες με άδεια             Ομάδες χωρίς άδεια      Ομάδες που διεκδικούν θέση

Αγροτικός Αστέρας        Αχαρναϊκός                        Παναχαϊκή

Αιγινιακός                          Χανιά                                    Ζάκυνθος

Άρης                                      Καλλιθέα                            Φωστήρας

Απόλλωνας                        Κισσαμικός                         Καραϊσκάκης

Καλλονή                              Παναιγιάλειος                  Νέστος Χρυσούπολης

Λαμία                                   Παναχαϊκή                         Παναργειακός

ΟΦΗ                                      Πανσερραϊκός

Πανελευσινιακός

Πανθρακικός

Τρίκαλα

Σπάρτη

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα