Προωθούνται διατάξεις για αποζημιώσεις καταναλωτών

Στην εισαγωγή διατάξεων με τις οποίες θα κατοχυρώνεταο δικαίωμα στον καταναλωτή να διεκδικεί αποζημίωση για μονοπωλιακές πρακτικές των επιχειρήσεων, θα προωθήσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε έγγραφο του υφυπουργού ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτεται ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην εισαγωγή στο ελληνικό δίκαιο διατάξεων που θα αξιοποιούν τις προτάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής σχετικά με τις εγωγές αποζημίωσης απο ιδιώτες για παραβίαση του δικαίου του ανταγωνισμού.

Στόχος επίσης έιναι η ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής της αντιμομονοπωλιακής νομοθεσίας και η μεγαλύτερη συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Ο κ. Σκορδάς διευκρινίζει ακόμη ότι η υπηρεσία εποπτείας της Αγοράς ήταν η πρώτη που προχώρησε στον έλεγχο φακέλων τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών και έχει επιβάλλει πρόστιμα για παραβάσεις νομοθεσίας συνολικού ύψους 2,2 εκατομ.ευρώ στις εταιρείες Philips ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ και KRAFT FOODS ΕΛΛΑΣ ΑΕ.Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι οι αρμοδιότητες ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών μεταβιβάζονται εξόλοκλήρου στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα