Προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Παπαχρήστος

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τον  δρόμο για τη φυλακή έδειξε στον κατηγορούμενο ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, με τη σύμφωνη γνώμη της επίκουρης εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Σε λογαριασμούς του έχουν εντοπιστεί εισροές και εκροές 4,6 εκ. ευρώ. Από αυτά, τα δυο εκατομμύρια φαίνεται να ομολογεί ότι είναι μίζες. Ρωτήθηκε για ποιο λόγο είχε λάβει από τη WEGMANN τα υπόλοιπα χρήματα. Είπε οτι τα χρήματα αυτά ήταν δικά του, για τα έξοδα του.

Ισχυρίζεται ότι ο Κάντας εισέπραξε 950.000 ευρώ αντί 750.000 που ισχυρίζεται ο ίδιος. Τα 300.000 ευρώ υποστηρίζει ;oτι τα πήρε σε μετρητά.

Υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της WEGMANN Έσλερ πήρε πίσω ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ρωτήθηκε για τις διαδρομές μαύρου χρήματος και πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Νέα ονόματα δεν έδωσε πλην δυο απόστρατων αξιωματικών που έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.

Οι απαντήσεις που έδωσε κρίθηκαν αόριστες.

Ο κ. Παπαχρηστος κατονομάστηκε απο τον  προσωρινά κρατούμενο  πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Α. Κάντας ως το πρόσωπο που του έδωςε συνολικό ποσό 750 χιλιάδων ευρώ ως δώρο για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Η  σύμβαση  υπεγράφη στις 5/7/2001 επι θητείας του Ακη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και εταιρίας KRAUUS – MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκ €.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν  ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα