“Προσφέρουν τα πάντα για την εξουσία”

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη τις κινήσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την αξιολόγηση. «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για άλλη μία συνθηκολόγηση ηττημένου. Τα δίνουν όλα για να παραμείνουν στην εξουσία. Μονιμοποιεί τον “κόφτη”, υπόσχεται τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΦΠΑ, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Και την ίδια ώρα λένε και καμιά κουβέντα για τη διαπλοκή για αντιπερισπασμό. Όμως κανείς πια δεν είναι αφελής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλυσε τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ, με βάση όσα ειπώθηκαν από τους μάρτυρες στην εξεταστική. Ο κ. Λοβέρδος, στο κείμενό του, επισημαίνει την “αυθαίρετη και “ενοχική” απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να κλείσει “άρον-άρον” τον κατάλογο των μαρτύρων αποφεύγοντας δυσάρεστες συναντήσεις και περιστάσεις” όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι “Η επιτροπή, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε, επισήμως και με ψηφοφορία να εκπληρώσει πλήρως την αποστολή της εξετάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερους μάρτυρες”.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμά ότι “το “πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ” δεν μπορεί να αποτελεί βάση συνεννόησης” και υποστηρίζει ότι ” η πλειοψηφία πέτυχε την αποστολή της να παραδώσει σήμερα στη Βουλή ένα πόρισμα “στρατευμένο” στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου”. Συμπερασματικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος για τα δάνεια των κομμάτων υποστηρίζει ότι “η τραπεζική δανειοδότηση χρησιμοποιήθηκε ως βασική πηγή εξεύρεσης των αναγκαίων, για όλα τα κόμματα, πόρων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών” και επιπλέον ότι “το σύνολο των αιτημάτων χορήγησης πιστώσεων που υποβλήθηκαν εκ μέρους των κομμάτων τελούσαν σε συμφωνία με την πάγια τραπεζική πρακτική”.
Τέλος, για την δανειοδότηση των ΜΜΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι “το πλέον σημαντικό ποσοτικό συμπέρασμα είναι ότι δεν αποδείχθηκε η επιχειρηματολογία για τα φερόμενα “θαλασσοδάνεια” προς ΜΜΕ” επισημαίνοντας ότι ” η σημαντική πλειονότητα των δανείων είναι ενήμερα και παρακολουθούν τα προγράμματα καταβολών έστω και μετά από ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις”.
Στην Κιβωτό
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς και κατόπιν πρωτοβουλίας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, αύριο Τετάρτη και ώρα 10:00 πμ, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την “Κιβωτό του Κόσμου”, το δημιούργημα του πάτερ Αντώνιου το οποίο, στηριζόμενο στην αγάπη και συνεργασία του κόσμου, προσφέρει μια μεγάλη αγκαλιά, φροντίδα και στοργή στα παιδιά και σε όσους έχουν ανάγκη.
Το κλιμάκιο θα αποτελείται από την βουλευτή Ε. Χριστοφιλοπούλου, το μέλος του Π.Σ. Δ. Καρύδη, την Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού Μ. Δημητρακοπούλου – Σιούνα, την αναπλ. Γραμματέα Τύπου Ν. Γιαννακοπούλου, τον Γραμματέα της Ν.Ε. Α’ Αθήνας Γ. Καραμπιζιώτη, τον Γραμματέα της Τ.Ο. Κολωνού Σ. Μουρτζάκη και μέλη του Τομέα Εθελοντισμού.
Κι όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Η μικρή μας προσφορά με αθλητικά είδη για τα ανήλικα παιδιά της Κιβωτού στην Χίο , καθώς και παιχνιδάκια και λιχουδιές για τα παιδιά που προστατεύονται από την διεθνώς αναγνωρισμένη δομή του παπά Αντώνη στον Κολωνό, είναι μια ακόμα ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο αξιοθαύμαστο έργο του για το οποίο τον συγχαίρουμε και ευχόμαστε να βρει άξιους μιμητές”.

Ο Ξεκαλάκης
Την ανάγκη να υπάρξει εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, πρόταξε ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», σχετικά με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Οι πολιτικές δυνάμεις επιλέγουν να ξιφουλκούν αντί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να καταστρώσουν ένα εθνικό σχέδιο. Πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και μόλις βγούμε από τη μέγγενη των μνημονίων, να αναπτύξουν τις πολιτικές τους για την επόμενη μέρα κι απ’ αυτές να κριθούν».
Χαρακτήρισε αρνητική την πορεία της χώρας τα δύο τελευταία χρόνια, σημειώνοντας: «Όχι ότι πριν δεν υπήρξαν προβλήματα, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε τα πράγματα σε χειρότερη βάση. Η επιλογή τους είναι να εξισώσουν τους Έλληνες πολίτες προς τα κάτω κι όχι να συμβάλουν στην βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου».
Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι απαίτηση της κοινωνίας ο φορέας να έχει ενιαία πολιτική έκφραση, δεν μπορούμε να βάλουμε τη ματαιοδοξία κάθε στελέχους πάνω από την πατρίδα και την παράταξη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα