Προβληματισμός πίσω από τα χαμόγελα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΡΙ

 

Πίσω από τα χαμόγελα τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Άλλωστε, δεν έκρυψε και δημόσια πως «οι ΗΠΑ είναι μαζί με την Ελλάδα για να επιλύσουμε τα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας». Αν και το Κυπριακό αναφέρθηκε στις συναντήσεις, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε στους συνομιλητές του πως αν η Ελλάδα δεν λάβει σοβαρά μέτρα για το προσφυγικό, οι ΗΠΑ θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων ώστε να απομονώσουν τη χώρα.

Η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με την επιλογή της Frontex, προσπαθώντας να καθησυχάσει τον προσκεκλημένο της. Αναφορές έγιναν και στον ρόλο της Τουρκίας, με τον Τζον Κέρι να σηκώνει το γάντι και να δηλώνει πως οι διεθνείς κανόνες πρέπει να τηρούνται.

Κατά τα λοιπά στα ελληνικά δήλωσε πως «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα», στέλνοντας το μήνυμα της αμερικανικής φιλίας στη χώρα μας και επισημαίνοντας ότι «οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι αδιάσπαστες».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. «Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο», πρόσθεσε, και τόνισε: «Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης, για τους πολίτες και την οικονομία, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα».

Η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας δημιουργεί νέες ευκαιρίες, όπως είπε ο Τζον Κέρι, για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στα προγράμματα αυτά και χαιρέτισε τις συμφωνίες για τους αγωγούς ΤΑΡ και IGB.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα