Που ήσουν τόσο καιρό κρυμμένος Λουκά;

Η ΑΕΚ έχασε από τη ρωσική Κράσνι στην παράταση με 94-96 στην επιστροφή της στο Eurocup μετά από οκτώ χρόνια, αλλά η παρουσία της στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Τετάρτης αποτέλεσε τροφή για πολλά σχόλια.

Το πρώτο και κυριότερο αφορά φυσικά τη συνολική παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στα 39 λεπτά που αγωνίστηκε. Ήταν κάτι το εκπληκτικό! Έσπασε δύο ρεκόρ, αυτό του Έλληνα παίκτη με περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα του Eurocup ή της Euroleague και αυτό του παίκτη ελληνικής ομάδας με τους περισσότερους πόντους. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε και πάλι αθλητής της ΑΕΚ (πάλι σε ήττα, ο Νίκος Χατζής με 37 πόντους το 2004 κόντρα στη Χάποελ).

Αυτούς τους πόντους, μάλιστα, ο Μαυροκεφαλίδης τους σημείωσε με μεγάλη ευστοχία, 12/18 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 15/18 βολές! Φόρτωσε τους αντιπάλους του με 11 φάουλ (έκανε μόλις δύο), πήρε 9 ριμπάουντ, κατάφερε και έκλεψε τέσσερις φορές την μπάλα, είχε και δύο ασίστ και υπέπεσε σε δύο μόλις λάθη. Διέλυσε το σύστημα αξιολόγησης με 55 πόντους και εκεί φαίνεται η διαφορά με τον αντίπαλο παίκτη που επίσης σημείωσε πολλούς πόντους (μιλάμε για τον Τόνι Μίτσελ των 39 πόντων), αλλά στο σύστημα αξιολόγησης έφτασε μόλις στο 34, μιας και είχε πολλά άστοχα σουτ, οκτώ κερδισμένα φάουλ και πέντε λάθη.

Η εκτός πραγματικότητας εμφάνιση του Λουκά, όμως, παρά την ήττα, αποτελεί παρακαταθήκη για την ΑΕΚ, μιας και με έναν τέτοιο καλαθοσφαιριστή στη σύνθεσή της μόλις στα 31, διαθέτει ένα σούπερ όπλο στη φαρέτρα. Αρκεί να συνδυαστεί και με μερικά ακόμη.

Αυτά τα… μερικά ακόμη όπλα, όμως, δεν έχουν εμφανιστεί στα μέσα Οκτώβρη στη φετινή ΑΕΚ. Οι μουρμούρες είναι ήδη πολλές για τον σχεδιασμό της ομάδας, τις επιλογές του Σάκοτα και κυρίως για το κοουτσάρισμά του και τη δουλειά του πάνω στο αγωνιστικό πλάνο. Όντως, η Ένωση ήταν άναρχη με την Κράσνι, είδε λίγο το παιχνίδι σαν φιέστα, ωστόσο αν αυτός είναι ο στόχος της ΑΕΚ (δηλαδή να μπει σφήνα στο πρωτάθλημα και να αποκομίσει εμπειρίες και γνώσεις στην Ευρώπη), τότε έχει καλώς. Διαφορετικά, πρέπει να γίνει μεγάλη ανασύνταξη κι αν όχι άμεσα, τουλάχιστον μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες όταν Κατσίβελης, Κάρτερ και Σάκοτα είναι υγιείς, ο Αμοσίκε προσαρμοσμένος και ο Γουόρεν αλλαγμένος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα