ΠΟΤΑΜΙ: Υπουργοί και βουλευτές να φέρουν πίσω τα λεφτά τους από το εξωτερικό

Το θέμα του επαναπατρισμού των τραπεζικών καταθέσεων από υπουργούς και βουλευτές, ως μείζον πολιτικό ζήτημα, αναδεικνύει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ζητάει διευκρινίσεις για μη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες του 2013 από την προηγούμενη Βουλή.
Στην ερώτηση, οι 17 βουλευτές του Ποταμιού χαρακτηρίζουν «πατριωτικό καθήκον» τον επαναπατρισμό των καταθέσεων για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου και τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας.
Οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν αν έχει η κυβέρνηση εικόνα του αριθμού των μελών της που έχουν καταθέσεις, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, αλλά και γιατί μέχρι σήμερα η Βουλή δεν έχει δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2013. Ζητούν επίσης να ενημερωθεί η Βουλή ποιοι υπουργοί και ποιοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου μετέφεραν χρήματα από καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα σε τράπεζες του εξωτερικού το χρονικό διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014, και αν έχει συνταχθεί και διαβιβαστεί ο κατάλογος των ελεγχόμενων προσώπων στα αρμόδια όργανα για το 2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα