Πονοκέφαλος οι υποψήφιοι

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα και εις βάρος τους, στην Ελιά προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων για τις ευρωεκλογές το συντομότερο. Μόνο που οι… συνιστώσες του εγχειρήματος έχουν διαφορετική αντίληψη για το προφίλ του κατάλληλου υποψηφίου.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να κλείσουν οι εκκρεμότητες το συντομότερο ρίχνοντας το βάρος τους σε αναγνωρίσιμα στελέχη. Το γεγονός όμως πως αυτά δεν θα πρέπει να είναι βουλευτές έρχεται να δυσκολέψει την ήδη περίπλοκη κατάσταση. Τα πράσινα στελέχη που προσέγγισε η ηγεσία του κόμματος αρνούνται να εγκαταλείψουν την σιγουριά της βουλευτικής έδρας για το απίθανο ενδεχόμενο να εκλεγούν στην ευρωβουλή. Πόσο δε μάλλον που όπως όλα δείχνουν η Ελιά στην καλύτερη περίπτωση θα εκλέξει έναν και μόνο ευρωβουλευτή.
Η κατάσταση δυσχεραίνει με θέσεις όπως αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος ξεκαθαρίζει πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι 90% νέα και άφθαρτα πρόσωπα και μόνο 10% γνωστά και αναγνωρίσιμα.
Πρόβλημα όμως εντοπίζεται και σε ένα ακόμα επίπεδο: στόχος της Ελιάς είναι οι όποιοι υποψήφιοι να πλαισιωθούν από το σύνολο των πρωτοκλασάτων στελεχών στις περιοδείες τους. Μόνο που ήδη καταγράφονται ενστάσεις και απροθυμίες από βουλευτές κυρίως να εκτεθούν σε μια προεκλογική εκστρατεία και μάλιστα υπέρ τρίτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα