Ποιους ενοχλεί ο Νικολόπουλος;

Την ώρα που οι περισσότεροι –ακόμη και στελέχη του κόμματος– πίστευαν πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι… χαμένη υπόθεση και δεν θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, ο Νίκος Νικολόπουλος «όργωνε» όχι μόνο την Πελοπόννησο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα για να ενισχύσει το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

 

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

 

Ο πολύπειρος βουλευτής (σ.σ. μετρά 26 χρόνια παρουσίας στα έδρανα) κατάφερε σε μία περίοδο που οι ΑΝ.ΕΛ. δέχονταν πυρά από παντού όχι απλά να κερδίσει την έδρα στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας, αλλά να καταγράψει το κόμμα και ποσοστό 4,42% – ένα από τα υψηλότερα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Νικολόπουλος επισκέφτηκε –στη σύντομη προεκλογική περίοδο– όσες περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μπόρεσε και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: να συνομιλεί με τον απλό κόσμο, να αμβλύνει αρνητικές εντυπώσεις για τους ΑΝ.ΕΛ., και να πείσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν και σε αυτές τις εκλογές το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Όλη η αυτή η κινητικότητα, μάλιστα, του στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί ακόμα πιο κοντά με τους κατοίκους του νομού Αχαΐας, αν και όσοι γνωρίζουν τον αεικίνητο γενικό γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος λένε πως «ο Νίκος είναι μία κατηγορία μόνος του. Είναι μαμούνι που του αρέσει να γυρνάει δεξιά και αριστερά, να αφουγκράζεται την κοινωνία. Δεν περιμένει τις εκλογές για να βρεθεί και να μιλήσει με τον κόσμο. Το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό, ενώ και στο τηλέφωνο τις περισσότερες φορές απαντά ο ίδιος».

Παρά το γεγονός ότι εκλέγεται βουλευτής από το 1989 (σ.σ. συνολικά 11 φορές με μοναδικό «διάλειμμα» το 2007), το μοναδικό… μεμπτό του σημείο είναι το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του! Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι οι άνθρωποι με προσωπικότητα. Γι’ αυτό και στην πολιτική σταδιοδρομία του, πέρα από κάποιες υπερβολικές αντιδράσεις του, φίλοι και εχθροί δεν έχουν να του προσάψουν τίποτα άλλο. Τι να πει κανείς, άλλωστε, όταν σαν «φρέσκος» υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά το 2012 δεν υπολόγισε καρέκλα, οφίτσια και χρήματα, αλλά τα βρόντηξε κι έφυγε από το υπουργείο Εργασίας όταν άκουσε τις απαιτήσεις των τροϊκανών;

 

Παράκεντρα…

Γι’ αυτό και μόνο άδικο δεν μπορεί να του προσάψει κανείς, όταν στα μέσα της εβδομάδας με επιστολή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να μάθει τους λόγους που έμεινε εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος. Έχοντας βρεθεί την προηγούμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου για επαφές με τους Αλέξη Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, έδειξε ότι είναι ένας πολιτικός που του αρέσει να συνθέτει και όχι να διαλύει. Κάτι που ενόχλησε, όπως φαίνεται, ορισμένα παράκεντρα εξουσίας, τα οποία και κατήγγειλε.

«Η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους αδιαφάνειας, ούτε να μετατρέπεται σε “παιχνιδάκι σκιών” με περίεργες διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων επιχειρείται η απαξίωση προσωπικών και πολιτικών διαδρομών δεκαετιών και η σπίλωση προσωπικοτήτων που ενώ έχουν δεχτεί τόνους λάσπης και λοιδορίας, εντούτοις ποτέ δεν έχουν βρεθεί με “λερωμένα” χέρια και πρόσωπα», έγραφε στην επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο ο Νίκος Νικολόπουλος και ζητούσε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς «σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο “σίριαλ” που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝ.ΕΛ.».

Ο γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ούτε «ερωτευμένος» με την υπουργική καρέκλα είναι, ούτε ανήκει σε αυτούς που… πρόβαραν κοστούμια πριν καν διασφαλιστεί η είσοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή. Γι’ αυτό και τα όσα καταγγέλλει αποκτούν βαρύνουσα σημασία και πρέπει να εξεταστούν. Για την ιστορία να αναφέρουμε, τέλος, πως οι σχέσεις του κ. Νικολόπουλου με τον κ. Καμμένο δεν διαταράχθηκαν. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν και συζήτησαν για την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης. Όσον αφορά τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο για τη θέση του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής, το μοναδικό εμπόδιο είναι ο ίδιος ο κανονισμός του Κοινοβουλίου που δεν δίνει τη δυνατότητα να εκλεγεί σε αυτή τη θέση μέλος της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα