Ποιος σε μισεί Ατλέτικο Μαδρίτης;

Το να ζήσεις μία φορά τον εφιάλτη καταπίνεται. Το να τον ζήσεις και μία δεύτερη φορά είναι πραγματικά σαδιστικό. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο που τυχαίνει να λατρεύει το ποδόσφαιρο, αλλά να έχει επιλέξει να ζει στη δύσκολη και επίπονη πλευρά της πόλης. Εκείνη των κατοίκων της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Θέλει «καρύδια» να είσαι Ατλέτικο σήμερα, χθες, αύριο. Να είσαι 65 χρονών και να έχεις μεγαλώσει με τον απέναντί σου, τον γείτονά σου, τον κολλητό σου, το συνάδελφό σου, το θείο σου, τον τουρίστα, να σου λένε Vamos Real και τα ρέστα. Να ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με την ιλουστραρισμένη «Βασίλισσα» των σολάριουμ και των τηλεοπτικών σποτ, τον θεατρίνων μέσα στο γήπεδο και της φασιστικής ιστορίας και εσύ να ορθώνεις ανάστημα λέγοντας «Εγώ είμαι Ατλέτι και κοιμάμαι περήφανος στο στρώμα». Και όταν σου λένε ότι εγώ έχω Εννέα Πρωταθλητριών, να τους λες ότι η εξέγερση δε θα αργήσει να έρθει!

Και να που ήρθε η ευκαιρία της εξέγερσης, πριν από δύο χρόνια, όταν ο 70άρης φίλος της Ατλέτικο έβλεπε την ομάδα του να θέλει 20 δευτερόλεπτα για να του επιτρέψει να γυρίσει μπροστά στα μούτρα του οπαδού της Ρεάλ και να του πει: «Ήθελες το δέκατο; Ένα και περήφανο!». Ήθελε 20 δευτερόλεπτα, μία κεφαλιά απομάκρυνση για να πάει ο μικρός στο σχολείο με την «ερυθρόλευκη» και να το καυχιέται για πάντα, για να αλλάξει η ψυχολογία μίας (μισής) ολόκληρης πόλης. Ο θεός του ποδοσφαίρου ήθελε τότε τα πράγματα να πάρουν τη βαρετή τους μορφή.

Και καλά ρε θεέ, άσε τους «ροχιμπλάνκος» να ζήσουν και να πεθάνουν με αυτή τη στιγμή. Έπρεπε να τους το υπενθυμίσεις δύο χρόνια αργότερα; Με τον ίδιο μισητό αντίπαλο; Η κάμερα έπιασε τους φίλους της Ατλέτικο πριν την έναρξη των πέναλτι. Ήταν ζαρωμένοι στις θέσεις τους. Λες και το ήξεραν. Λες και είχαν καταλάβει πως αυτοί βάλθηκα να πετάξουν έξω τα φαβορί μόνο και μόνο για να επιτρέψουν στον αόρατο του τελικού Ρονάλντο να κάνει ένα σουτ από τα 9,15 μέτρα στον βιδωμένο με ούπα στο έδαφος τερματοφύλακα της Ατλέτικο και να χαρίσει το 11ο σε ένα σύνολο που φωταγώγησε ότι ο τρόπος με την οποία διεξάγεται το Champions League δεν αναδεικνύει πάντα την καλύτερη ομάδα ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ακόμη κι έτσι η ιστορία έγραψε. Και τη Δευτέρα το πρωί στη Μαδρίτη, εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της Ατλέτικο θα πρέπει να πάνε στη δουλειά. Κανονικά οι οπαδοί της Ρεάλ θα πρέπει να τους πουν «ευχαριστώ» για το 11ο. Τους του πρόσφερε η Ατλέτικο κανονικά και με το νόμο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα