Πιο αυστηρά τα κριτήρια για την δανειοδότηση από τις τράπεζες

Οι τράπεζες όπως είναι γνωστό τοις πάσι αποφεύγουν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις μέσω δανεισμού. Όμως η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει, καθώς τα κριτήρια αυστηροποιούνται.
Η ΤτΕ διαπίστωσε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015 τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014.
Τα κριτήρια αναμένεται, όμως, να γίνουν ως ένα βαθμό πιο αυστηρά κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2015, εξαιτίας της γενικής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Η ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2015 παρά τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους τους. Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη και κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2015.
Όσον αφορά στα νοικοκυριά, τα κριτήρια χορήγησης δανείων παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ενώ αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2015.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα