“Περιμένω τον Κυριάκο να τοποθετηθεί”

«Οι συμμαχίες πρέπει να γίνουν στη βάση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ερωτηθείς για το πως θα αντιμετωπίσει την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. υπογράμμισε: “Αναζητάμε συμμάχους για να ανατρέψουμε το παλιό πολιτικό σύστημα που έφερε την κρίση και συντηρεί την κρίση. Είναι έτοιμοι για ένα νέο εκλογικό νόμο απ’ αυτή τη Βουλή; Είναι έτοιμοι να μιλήσουμε για το κομματικό κράτος; Να κόψουμε τις σπατάλες για να μπορέσουμε να κόψουμε τους φόρους; Να αρχίσει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων; Να δούμε τους τρόπους, τους συγκεκριμένους και τολμηρούς, που θα χτυπήσουμε τη διαφθορά σ’ αυτή τη χώρα -τη μικρή και τη μεγάλη; Εμείς σαν Ποτάμι είμαστε έτοιμοι και ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω αυτή την κουβέντα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως θα θέλαμε να είχε συμμετάσχει σ’ αυτή την κουβέντα και ο Αλέξης Τσίπρας”.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που θα έχει για το Ποτάμι και ευρύτερα για το πολιτικό σκηνικό η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ απάντησε: «Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια, νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουμε στο παρασύνθημα». Ο Στ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Ο Μπαργιώτας

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Μπαργιώτας προέβλεψε ότι η εκλογή του Μητσοτάκη θα φέρει αναταράξεις σε όλο το πολιτικό σκηνικό. Όπως είπε η ανάδειξη του Κ. Μητσοτάκη στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί «φόβο και ελπίδα ταυτόχρονα». Επίσης ο κ. Μπαργιώτας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τη «μοίρα του ευρύτερου κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου».

«Μια καινούργια χρονιά, μια καινούργια εξίσωση, με καινούργιους αγνώστους, δημιουργεί το προφίλ Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαργιώτας. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος προβλέποντας πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δοθεί μια τεράστια ευκαιρία στην κεντροαριστερά και στον ευρύτερο κέντρο να συγκροτήσουν ένα νέο ισχυρό πολιτικό πόλο. Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, ο νέος αρχηγός της ΝΔ, αλλά γενικότερα «καμία δεξιά – εκσυγχρονιστική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα από τι παρυφές της παλιάς λαϊκής δεξιάς μέχρι και το ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση, αν προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να υπάρξει και προσέγγιση μεταξύ Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι υπήρξε και ταύτιση θέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων και στο πρόσφατο δημοψήφισμα, ο κ. Μπαργιώτας απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας ότι τότε υπήρξε συμφωνία μόνο σε μια συγκεκριμένη πολιτική θέση.

Υποστήριξε πως ορισμένοι κύκλοι προωθούν μια συζήτηση με την προοπτική να συνενωθούν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, σ’ ένα μεγαλύτερο σχηματισμό, χωρίς όμως να υπάρξει συναίνεση και συμφωνία σε πολιτικές θέσεις. «Είναι λάθος αυτή η κουβέντα» είπε ο κ. Μπαργιώτας και αναφερόμενος στη θέση του Ποταμιού για αξιολόγηση στο δημόσιο αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «το ΠΑΣΟΚ έχει μια παράδοση κρατιστικών αντιλήψεων για το συγκεκριμένο ζήτημα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα