Παρατείνεται η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Προς παράταση ως τις 27 Μαΐου οδεύει η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία έληξε το βράδυ της Δευτέρας.

Και αυτό καθώς μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε έντονη ζήτηση με τις αιτήσεις υπαγωγής να ξεπερνούν τις 170.000 απ’ τις 17 Απριλίου, όταν είχε ανοίξει η εφαρμογή. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αφορούν συνολικά χρέη άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.

Όπως γράφει η «Ημερησία» το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει και δεν έχει αποφασιστεί η εν λόγω παράταση είναι ότι ακόμη δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή η σχετική τροπολογία με την οποία εξουσιοδοτείται ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών να προχωρήσει στην παράταση κατά ένα μήνα.

Η τροπολογία που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί προβλέπει ότι «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που εκδίδεται εντός μηνός από τη λήξη της προθεσμίας της 27ης Απριλίου, δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα μέχρι ένα μήνα η καταληκτική ημερομηνία εφάπαξ εξόφλησης μέρους της βασικής οφειλής, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4321/2015».

Η τροπολογία αυτή έχει κατατεθεί ως προσθήκη στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο βρίσκεται σε φάση εισαγωγής στην ολομέλεια της Βουλής και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους.

Αμέσως μετά λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί και πάλι στους οφειλέτες του Δημοσίου, μέσω του συστήματος Taxisnet, η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση της εφάπαξ προκαταβολής μέσω της οποίας μπορούν να διαγραφούν σημαντικά ποσά πρόσθετων φόρων, προστίμων, τόκων και προσαυξήσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα