Παραίτηση Κομνηνού από τα ΕΛ.ΠΕ.;

Αιφνιδιαστικές εξελίξεις στα Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς έγκυρες πληροφορίες έφεραν τον πρόεδρό τους κ. Τίτο Κομνηνό να παραιτείται από τη θέση του προέδρου.

Του Αλέξανδρου Μανωλόπουλου

Η υπόθεση είναι άκρως σοβαρή, καθώς ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας Petrola, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Κωστόπουλος, επιθυμεί και τη θέση του προέδρου, κατά παράβαση της συμφωνίας εξαγοράς του 2003 – η οποία όριζε πως ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος θα ορίζονται από το Δημόσιο.

Πώς το Δημόσιο αποδέχεται τη νέα πρόκληση; Μήπως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν διεκδικεί τα δικαιώματα του Δημοσίου, διότι ο Όμιλος Λάτση είναι προνομιακός επενδυτής στις ιδιωτικοποιήσεις (Μαρίνα Φλοίσβου, Φαλήρου, Ελληνικού);

Με τεχνάσματα, λοιπόν, ο κ. Κωστόπουλος επιχειρεί να αναλάβει και τη θέση προέδρου, προφανώς για να υποστηρίξει στο έπακρο τα συμφέροντα του Ομίλου Λάτση και φυσικά να αποκρύψει τις ευθύνες του για την άσχημη οικονομική θέση της εταιρείας.

Πρώτα αποψίλωση

Ύστερα από την «αποψίλωση» του εγνωσμένης αξίας manager (βλ. ΤΙΤΑΝΑΣ κ.ά.) κ. Κομνηνού από το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής των Ελληνικών Καυσίμων (BP), φυσικά και δεν θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια, διότι δεν πήγε απλώς να προεδρεύει στη θέση, αλλά να έχει εκτελεστικό ρόλο στο πόστο που του ανατέθηκε. Εξάλλου, για οποιονδήποτε manager ένας υποβιβασμός με αποψίλωση αρμοδιοτήτων είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για παραίτηση – πριν τα πράγματα γίνουν πιο άγρια. Ο κ. Τ. Κομνηνός, όμως, ουδεμία σχέση έχει με τα όσα εξυφαίνονται στην οδό Χειμάρας από το δίδυμο Κωστόπουλου – Στράνη, που θέλουν να διοικούν χωρίς να δίνουν κανέναν λογαριασμό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια η οποία θα εκφραστεί με την παραίτηση.

 

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα