ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Καλύπτουν τους πραγματικούς ένοχους με την εξεταστική»

Πρόθεση να «κρύψει την αλήθεια» και να «συγκαλύψει δικές της άστοχες επιλογές» για να συνεχίσει τον «μύθο» ότι «τα μνημόνια έφεραν την κρίση» παρέχοντας έτσι «ασυλία στους πραγματικούς υπεύθυνους» και «προστατεύοντας κατεστημένα συμφέροντα» καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία, σχετικά με τους όρους που ψηφίστηκε η εξεταστική επιτροπή, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι έτσι «συγκαλύπτονται οι ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή» και χάνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν οι δομικές αδυναμίες και να αντιμετωπιστούν τα κατεστημένα συμφέροντα, για να υπογραμμίσει ότι το ΚΙΝΗΜΑ θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε οι πολίτες να μάθουν ποια ήταν τα πραγματικά αίτια της κρίσης που οδήγησαν τη χώρα σε αναγκαστικό δανεισμό.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, από την ιδρυτική του διακήρυξη, απαίτησε να μάθουν οι Έλληνες όλη την αλήθεια για το πώς φτάσαμε στην κρίση και η χώρα στον αναγκαστικό δανεισμό. «Η κρίση διακυβέρνησης, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η απάτη της κυβέρνησης της ΝΔ για το πραγματικό έλλειμμα, η έλλειψη διαφάνειας παντού, έπληξαν βαριά την αξιοπιστία της πατρίδας μας. Αυτή η κρίση αξιοπιστίας έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα