Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή κινητοποίηση και σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων ζητά, «άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων. Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου».

Όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο καλεί στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση «εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας».

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων και το προαστιακού καθώς στην απεργία μετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στο λεκανοπέδιο, λόγω συμμετοχής στην απεργία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ενώ πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Στάσεις εργασίας ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως η λήξη της βάρδιας. Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, έτσι την Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν τα Τρόλεϊ.

Tέλος, να σημειώσουμε πως τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα