Παίρνει Ζουκουλίνι για να προσφέρει ανάσες!

Δεν είχε κλείσει καν τα 17 του χρόνια ο Μπρούνο Ζουκουλίνι όταν με τη φανέλα της Ρασίνγκ Κλουμπ έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ακόμη και στη χώρα των ποδοσφαιρικών ευκαιριών, αυτό είναι σπάνιο!

Το Γενάρη του 2010, λοιπόν, το σχολιαρόπαιδο έπαιζε με τους άνδρες, άρχισε να μετρά συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Αργεντινής και δεν άργησε και η καθιέρωση, όταν από το 2012 μέχρι το 2014 μέτρησε 64 συμμετοχές και κέρδισε τη σπουδαία για την ηλικία του μετεγγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά από 1,5 χρόνο, ο μικρός ακόμη Μπρούνο Ζουκουλίνι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του βρετανικού ποδοσφαίρου και να που αυτό ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο του δανεισμού του στην ΑΕΚ. Παίζει ξακάθαρα στο χώρο του κέντρου και σαφώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Γκουστάβο Πογιέτ αναλαμβάνοντας σύνθετους ρόλους, όπως άλλωστε συνηθίζει ο Ουρουγουανός με τους Σιμόες, Μάνταλο και Γιόχανσον.

Ο 23χρονος Αργεντινός είναι πολύ πιθανό να προσγειωθεί σύντομα στα Σπάτα και να κάνει την κοντινή διαδρομή μέχρι το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, σε μία κίνηση που δύσκολα θα συνδυαστεί με οψιόν αγοράς. Βέβαια, στην ΠΑΕ σκέφτονται να ζητήσουν μία τέτοια ρήτρα, σκεπτόμενοι πως αν ο παίκτης κάνει τη δουλειά του και «δέσει» με την ΑΕΚ, να αποτελέσει άμεσο και δοκιμασμένο αντίβαρο σε περίπτωση πώλησης κάποιου εκ των Γιόχανσον ή Σιμόες.

Όσον αφορά στην αναμενόμενη προσφορά του στη συνέχεια της σεζόν, προφανώς αποτελεί λύση ξεκούρασης για τους παίκτες της ΑΕΚ που κάνουν ασταμάτητα παιχνίδια κινούμενοι στη μεσαία γραμμή. Με μία πρώτη ματιά φαντάζει λιγότερο χρήσιμος από έναν επιθετικό ή έναν εξτρέμ, αλλά ένας ψυχρός παρατηρητής θα έλεγε πως η ΑΕΚ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, αλλά μετά τον τραυματισμό του Κορδέρο, ούτε μία εφεδρική λύση για τη θέση των χαφ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα