«Πάνω από 65.000 παιδιά φέτος σε παιδικούς σταθμούς»

Περισσότερα από 65.000 παιδιά θα μπουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους, όπως ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συμβάλλει με 15 εκατ. ευρώ επιπλέον και σημείωσε πως στο πρόγραμμα μπορούν να μπουν λίγα περισσότερα από 71.340 παιδιά.

Επιπλέον, σημείωσε ότι στην πρόσφατη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, το υπουργείο πρότεινε συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Σε άλλο σημείο, ο Μιχελάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κινητικότητας υπογραμμίζοντας: «Από τα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει το έργο που θα έπρεπε να κάνει (τέλη Ιουλίου σχολικοί φύλακες- 23 Σεπτεμβρίου δημοτικοί αστυνομικοί). Από εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αξιολόγηση των ΟΤΑ που έχει ξεκινήσει και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου. Για να δούμε υπηρεσίες από τις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό για να μεταφερθεί σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και από δήμους που είναι υπερστελεχωμένοι σε δήμους υποστελεχωμένους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα