“Ο Τσίπρας κάνει σώου πριν υπογράψει”

“Όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες είναι επικοινωνιακά τρικ ώστε όταν ο κ. Τσίπρας υπογράψει ό,τι του έχει ζητηθεί να μπορεί να ισχυριστεί ότι έκανε ό,τι μπορούσε”. Σε αυτή την εκτίμηση προέβη ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τους λεονταρισμούς της κυβέρνησης κατά των δανειστών. Και με βάση αυτή την δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού κινήθηκε και η ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία για το επίδομα των συνταξιούχων.
Μάλιστα η Σεβαστουπόλεως εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: “Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Πριν από μια δύσκολη συμφωνία πάντα έχουμε δραματοποίηση της κατάστασης με “αποκαλύψεις” και σκληρές δηλώσεις. Τελικά μπαίνουν όλα στο τραπέζι και βρίσκεται λύση. Αυτό θα συμβεί και τώρα. Ο κ. Τσίπρας όταν φθάσει στο πάρα πέντε θα υπογράψει, μιλώντας ξανά για “ηρωική διαπραγμάτευση” και πανηγυρίζοντας για την επιτυχία. Μόνο που τον λογαριασμό και των καθυστερήσεων και κυρίως των λάθος προτεραιοτήτων στις διαπραγματεύσεις τον πληρώνει η κοινωνία”.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπήρξαν δύο εισηγήσεις. Η μία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος πρότεινε αποχή, με το επιχείρημα ότι θα τιναχτεί στον αέρα η απόφαση του Eurgroup για την βραχυπρόθεσμη διευθέτηση του χρέους και θα διαταραχθεί η πορεία της Β’ αξιολόγησης. Η δεύτερη ήταν από τον Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος πρότεινε να ψηφίσει “ναι” στις παροχές και να καταγγείλει τον Τσίπρα. Τελικά πείστηκε ο Λυκούδης και το Ποτάμι απείχε.
Μάλιστα με ανάρτηση του στα social media ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε: “Το Ποτάμι δεν θα παίξει το παιγνίδι Τσίπρα-Σόιμπλε. Του καλού και του κακού λύκου. Μαζί αποφάσισαν 2.5 δισ. νέους φόρους και πλεονάσματα 3.5%!”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα