Ο ρατσισμός υπάρχει και στους… Νέους!

Η δράση της UEFA κατά του ρατσισμού και της βίας φαίνεται πως αφήνει μία μερίδα του κόσμου ασυγκίνητη. Μία ακόμη μελανή σελίδα, στις πολλές που έχουν σημειωθεί, γράφτηκε στις 26 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη, στον αγώνα των ομάδων Νέων της Ατλέτικο και της Μάντσεστερ Σίτι.

Ενδεχομένως ορισμένες ειδήσεις να μην παρουσιάζουν… αυξημένο ενδιαφέρον, όμως στην πραγματικότητα είναι εκείνες που δηλώνουν επί της ουσίας τα πραγματικά προβλήματα και τις ατέλειες της κοινωνίας μας. Στον αγώνα Νέων, λοιπόν, των δύο ομάδων, κάποιοι επιτέθηκαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον νεαρό ποδοσφαιριστή της Σίτι, Ντεβάντε Κόουλ, ο οποίος, όλως τυχαίως, είναι ο γιός του άλλοτε διεθνούς Άγγλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντριου Κόουλ.

Η UEFA τιμώρησε με 10.000 ευρώ πρόστιμο την Ατλέτικο και μία αγωνιστική δίχως φιλάθλους για την ομάδα Νέων των Μαδριλένων, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι ανάλογες ρατσιστικές συμπεριφορές, πολύ δε περισσότερο σε παιχνίδια του πρωταθλήματος Νέων, δεν θα γίνουν ανεκτές.

Πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο Champions League Νέων αγωνίζονται έφηβοι, παιδιά στην ουσία, που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό και ως επί το πλείστον, στις εξέδρες βρίσκονται γονείς και συνομήλικοι τους. Η UEFA έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθεί ρατσιστικές συμπεριφορές σε κανένα επίπεδο και φανέρωσε τις προθέσεις της με την τιμωρία του γηπέδου της Ατλέτικο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα