Ο Ράπο, ο Μπάκο και ο παλιός μπράβος της Ηλιούπολης

Γρίφο αποτελεί για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία του 35χρονου Άλεξ Ράπο, το αυτοκίνητο μάρκας Smart του οποίου εξερράγη με ωρολογιακό μηχανισμό στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. Το κίνητρο των δραστών παραμένει άγνωστο, καθώς οι διαδρομές του στη νύχτα ήταν πολυδαίδαλες και με αρκετούς ανθρώπους που πιθανόν θα ήθελαν τη φυσική του εξόντωση!

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Οι ανατινάξεις ΑΤΜ τραπεζών με τη μέθοδο plofkraak (στο σπίτι του βρέθηκαν ένα σετ οξυγονοκόλλησης και δύο φιάλες προπανίου), οι σχέσεις του με παλιό μπράβο της Ηλιούπολης, η εμπλοκή του ονόματος του σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και εκμετάλλευσης γυναικών, οι επαφές του με άτομα που σχετίζονταν με την συμμορία του μακελάρη του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο, αποτελούν το αντικείμενο έρευνας των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής.

Την ίδια ώρα, στο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής που διέμενε ο Ράπο, μαζί με την 26χρονη σύντροφο του, βρέθηκαν επίσης δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, μία χειροβομβίδα, 103 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα σπρέι χημικών ουσιών, μία σιδηρογροθιά, μία κουκούλα full face,  πολλές κάρτες sim και σημειώσεις με τηλέφωνα.

«Πιθανότατα κάτω από το όχημα να ήταν κολλημένος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, που μπορεί να είχε προγραμματιστεί να εκραγεί στις 07:30 το πρωί της Δευτέρας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου το πήρε έκτακτα για να μεταφέρει την φίλη του στο αεροδρόμιο κάτι που πιθανότητα αγνοούσαν οι δράστες.

Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός της εν κινήσει έκρηξης στο συγκεκριμένο σημείο και όχι με τηλεχειρισμό ή κινητό τηλέφωνο», είναι η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Από την έρευνα στο… πλούσιο παρελθόν του, προέκυψαν σχέσεις με τη ρουμάνικη μαφία. Το θύμα είχε συλληφθεί το 2009 μετά από καταδίωξη αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, στους οποίους είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας, ενώ το όχημα που οδηγούσε ανήκε σε Ρουμάνο υπήκοο, με εμπλοκή σε υποθέσεις εμπορίας και μαστροπείας γυναικών.

Διπλή ζωή

Οι έρευνες αυτή τη στιγμή στρέφονται σε δύο κατευθύνσεις: α) στους ασύλληπτους συνεργού του μακελάρη Μπάκο που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση γυναικών, και β) στον παλιό μπράβο της Ηλιούπολης που από το 1996 είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για εκβιασμούς και διάφορα άλλα αδικήματα, ενώ είχε… θητεύσει στις φυλακές Λάρισας την περίοδο 2004-2008.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο 35χρονος Αλβανός ζούσε διπλή ζωή. Από τη μία εμφανίζονταν ως οικογενειάρχης που εργάζονταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε μαγαζιά της νύχτας, από την άλλη εμπλέκονταν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, κάτι που πιθανότατα του έκοψε και το νήμα της ζωής. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως η σύντροφος του Ράπο γνώριζε, αν όχι όλες, τουλάχιστον μέρος των παράνομων δραστηριοτήτων του και η κατάθεσή της θα τους οδηγήσει σε νέο κύκλο συλλήψεων μελών της αλβανικής μαφίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα