Ο Πλατινί αποκλείστηκε από τους υποψήφιους για τη FIFA

Νέο σοκ για τον Γάλλο πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, καθώς η αρμόδια επιτροπή της FIFA δεν ενέκρινε την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA!

Ο άλλοτε σπουδαίος ποδοσφαιριστής και νυν παράγοντας ήταν μέσα στους τρεις που αποκλείστηκαν, από τους οκτώ που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μετά από εξέταση των υποψηφιοτήτων, η αρμόδια επιτροπή της FΙFA, ενέκρινε τις υποψηφιότητες του Πρίγκιπα Αλί Μπιν αλ Χουσέιν, του Σεΐχη Σαλμάν Μπιν Ιμπραχίμ αλ Καλίφα, του Ζερόμ Σαμπανιέ, του Τζιάνι Ινφαντίνο και του Τόκιο Σέξγουολ.

Ο Πλατινί κατηγορείται για χρηματισμό από τον Γιόζεπ Μπλάτερ, προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά του σε παρελθούσες εκλογικές διαδικασίες, ενώ του έχει επιβληθεί παύση των καθηκόντων για 90 ημέρες.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, είχε δηλώσει πως αν παραμείνει υποψήφιος για την προεδρία της FIFA o Μισέλ Πλατινί, θα αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, καθώς δεν επιθυμούσε να βρεθεί αντίπαλος με τον άνθρωπο που συνεργάζεται επί εννιά χρόνια και διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα