Ο Παπανδρέου ζήτησε περικοπή του μισθού του

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Γιώργου Παπανδρέου γνωστοποιεί το γραφείο Τύπου της Βουλής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να μειωθεί ο μισθός του λόγω των συχνών απουσιών του από τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, οι οποίες οφείλονται στις υποχρεώσεις του στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η Βουλή ενημερώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, από τον Σεπτέμβριο του 2012, ζήτησε την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία για το σύνολο των απουσιών πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών.

Η επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα