Ο Πίτερ Λιμ αγόρασε την Βαλένθια!

Ο γνωστός επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη, Πίτερ Λιμ, είναι πλέον ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ισπανικής Βαλένθια!

Ο πολυεκατομμυριούχος Σιγκαπουριανός επιχειρηματίας αναζητούσε εδώ και καιρό μία ομάδα στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως πρώτη στις προτιμήσεις του ήταν ευθύς εξ αρχής η Βαλένθια, ακριβώς λόγω της οικτρής οικονομικής της κατάστασης. Οι ιδιοκτήτες των «νυχτερίδων» έψαχναν επενδυτές να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους, ωστόσο σε αρχικό στάδιο δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Πίτερ Λιμ, με αποτέλεσμα να επιδιώξει άλλες λύσεις. Ο επιχειρηματίας θέλησε να εξαγοράσει το 50% των μετοχών της Μίλαν, αλλά εκεί βρήκε… απέναντί του τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος όχι μόνο δεν μπήκε σε διαδικασία συζήτησης, αλλά ξεκαθάρισε επισήμως πως δεν παραχωρείται ούτε μία μετοχή των «ροσονέρι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται από την Ισπανία, ο Πίτερ Λιμ εξαγόρασε τις μετοχές της Βαλένθια έναντι 220 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο κατέθεσε σε ειδικό λογαριασμό στην τράπεζα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 70,4% των μετοχών της Βαλένθια. Η γραφειοκρατική διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα