Ο Κουβέλης κόβει κάθε γέφυρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κόβει κάθε γέφυρα συνεργασίας  με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ακόμη, για μία ακόμη φορά, ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το κόμμα της Κουμουνδούρο στις περιφερειακές εκλογές, ενώ το κατηγόρησε για τη μη ύπαρξη σαφής πολιτικής για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας καθώς και για αριστερό λαϊκισμό. Για το κόμμα του, ο Φώτης Κουβέλης είπε πως «είμαστε μια δύναμη σταθερότητας και όχι κυβερνητικός μπαλαντέρ».

Παράλληλα έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «αν υπό την πίεση της τρόικας επιβληθούν νέα μέτρα, η προσφυγή στην εθνική κάλπη είναι αναγκαία».

Όπως τόνισε, «η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης όσο και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το στίγμα της είναι διακριτό. Θα πρόσθετα, μάλιστα, πως αυτή ακριβώς η διακριτή πολιτική φυσιογνωμία θα αποδειχθεί πολύτιμη για τις πολιτικές ισορροπίες, καθώς, μέρα με τη μέρα, γίνεται κατανοητό από όλο και περισσότερους ότι η χώρα δεν πρέπει να καταβυθιστεί σ’ αυτόν τον νέο αδιέξοδο διπολισμό, που αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις του δικομματισμού».

Διεμήνυσε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι μπαλαντέρ. «Δεν είναι, αν προτιμάτε, ένας επαγγελματίας κυβερνητικός εταίρος. Είναι μια δύναμη σταθερότητας, ένα κόμμα του προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου, που συναρτά τις όποιες συμμαχίες από τη δυνατότητα ύπαρξης προγραμματικών συμφωνιών».

«Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ»

Στις «κατηγορίες» ότι υπάρχει ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια δύναμη του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, που διεκδικεί αλλαγή των αδιέξοδων υφεσιακών πολιτικών και προτείνει νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Τα περί ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκόπιμος λόγος όσων επιδιώκουν μια «κεντροαριστερά» με συντηρητικό πρόσημο».

Πρόσθεσε ακόμη πως εξακολουθεί να θεωρείται (για τη ΔΗΜΑΡ) πρωτοφανές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μην έχει σαφή πολιτική για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

«Όχι» σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τα σχέδια για τις περιφερειακές εκλογές και τις συμμαχίες που ενδεχομένως θα διαμορφωθούν, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ότι θα υποστηρίξει υποψηφίους που θα υποδείξουν οι οργανώσεις της με κριτήρια αυτοδιοικητικά και πολιτικά.

«Σοβαρή υπόθεση το εγχείρημα συγκρότησης του προοδευτικού πόλου»

Αναφορικά με το κίνημα των «58», τόνισε πως το εγχείρημα συγκρότησης του προοδευτικού πόλου είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. «Δεν έχει σχέση ούτε με συγκολλήσεις κορυφής ούτε με συσπειρώσεις… παροχής υπηρεσιών σωτηρίας. Σ’ αυτή την προσπάθεια συμπράττουν όντως στελέχη που παλιότερα αναφέρονταν στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα συμπαρατάσσονται με τη ΔΗΜΑΡ. Αλλά δεν είναι τα μόνα. Εντός των ημερών θα διαπιστώσετε ότι ο προοδευτικός πόλος που προωθούμε έγινε ήδη πόλος συσπείρωσης σοσιαλιστών, οικολόγων, ανένταχτων αριστερών και διανοουμένων».

Σε ερώτηση για το εάν η Δημοκρατική Αριστερά θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε πως σκοπίμως συντηρείται μια σύγχυση, και με την ευκαιρία ξεκαθάρισε ότι «το κόμμα μας με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του αποφάσισε να ενταχθεί όχι στο ΕΣΚ, όπως αφήνει να διαφαίνεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά στην ομάδα σοσιαλιστών και δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου και δεν χρειαζόμαστε τις σοσιαλιστικές «συστάσεις» ουδενός…».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα