Ο Κοντονής «τρέμει» νέα «Λεωφόρο»

Το περυσινό ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κόντεψε να… τινάξει το πρωτάθλημα στον… αέρα, προκαλώντας τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας, την τιμωρία του Παναθηναϊκού, λόγω της επίθεσης των οπαδών τους στους παράγοντες του Ολυμπιακού και μία σειρά αποφάσεων που οδήγησαν μέχρι και στη συγγραφή νέου νόμου για την αθλητική βία.

Ο Σταύρος Κοντονής «τρέμει» στην ιδέα ότι μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Να αποδείξει ότι τα μέτρα που έλαβε, οι αποφάσεις που πήρε, έβαλαν το ποδόσφαιρο στο σωστό δρόμο. Αν η Πολιτεία και οι ομάδες αποτύχουν και αυτή τη φορά, το υπουργείο Αθλητισμού και ο ίδιος ο υπουργός, θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς θα αποδειχθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν ανεπαρκή.

Για τον λόγο αυτό, ο υφυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες, πραγματοποιώντας μπαράζ συναντήσεων με το συναρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τους παράγοντες των δύο ομάδων. Μπορεί το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, να διεξάγεται στη σκιά των γεγονότων στο Παρίσι και της διεθνούς τρομοκρατίας, ωστόσο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Ο Σταύρος Κοντονής θα συναντηθεί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και ένα από τα θέματα που θα συζητήσει μαζί του θα είναι φυσικά τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι. Η επόμενη κίνησή του θα είναι να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με παράγοντες ή παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» και των «πρασίνων». Στόχος είναι η ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι και μόνο αυτή. Το αν θα υπάρξει συνάντηση με τους προέδρους είναι άγνωστο προς το παρόν. Το σίγουρο είναι ότι η Λεωφόρος – και λόγω των γεγονότων στη Γαλλία – θα θυμίζει φρούριο, καθώς εντολή των αρμόδιων υπουργείων προς την Αστυνομία, είναι να ληφθούν τα μέγιστα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός γηπέδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα