Ο εφικτός Πέρες και το «όνειρο» Μιραλάς

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μια «ήσυχη» μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, αφού ούτε είχε σκοπό να προχωρήσει σε σπουδαίες αγορές αλλά ούτε προέκυπτε κάποια πρόταση πώλησης ποδοσφαιριστή, όλα άλλαξαν σε δύο μέρες.

Η αρχή έγινε με την απόλυτα συμφέρουσα πώληση του Βλάντιμιρ Βάις σε ομάδα του Κατάρ. Ο Ολυμπιακός με την αποχώρηση του Σλοβάκου αποφάσισε να «ψαχτεί» για κάτι καλό στην αγορά, έχοντας πάντα «stand-by» τον Δημήτρη Κολοβό από τον Πανιώνιο. Αυτό το «καλό» φαίνεται ότι βρέθηκε στο πρόσωπο τού Ερνάν Πέρες της Βιγιαρεάλ που φέτος διανύει καταπληκτική σεζόν στην Primera Division.

Τον Παραγουανό (κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου) γνωρίζει πολύ καλά ο Μίτσελ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Ο διεθνής άσος, ο οποίος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είναι 20 φορές διεθνής (Παραγουάη) και έχει παίξει πέντε φορές στο παρελθόν στο Champions League.

Τη φετινή σεζόν ο 24χρονος έχει 13 συμμετοχές (9 ως βασικός) και έχει πετύχει 1 γκολ σε 741 λεπτά. Συνολικά, με το «κίτρινο υποβρύχιο» ο διεθνής άσος έχει αγωνιστεί σε 50 αγώνες και 7 τέρματα, συν 71 ματς και 5 γκολ στη δεύτερη ομάδα του ισπανικού συλλόγου.

Επιπλέον, έχει αρχίσει η ονοματολογία για ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Κώστα Μήτρογλου τόσο σε ποιότητα όσο και σε όνομα, αφού είναι αλήθεια ότι ο Έλληνας επιθετικός είναι το αγαπημένο παιδί της ερυθρόλευκης εξέδρας.

Ο διακαής πόθος είναι ο Κέβιν Μιραλάς. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν ενημερωθεί ότι ο Βέλγος δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του στο Λίβερπουλ (λόγω κλίματος, καιρού κλπ.) παρά το γεγονός ότι είναι βασικός στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Αυτή την κατάσταση θέλει να εκμεταλλευτεί ο πρωταθλητής Ελλάδας αλλά από τη στιγμή που η Έβερτον τον υπολογίζει κανονικά είναι πολύ δύσκολη η απόκτησή του, αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι πριν από 1,5 χρόνο είχε δαπανήσει και 7 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα