«Ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής»

Αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ζητά η Δημοκρατική Αριστερά και καλεί την κυβέρνηση να τις διεκδικήσει απέναντι στην τρόικα. 

Σχολιάζοντας τη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μαξίμου, η Αγίου Κωνσταντίνου τονίζει πως πρέπει να αποκρουστούν οι ανορθολογικές αξιώσεις των εκπροσώπων των δανειστών και οι πιέσεις τους για τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων.

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής: «Αν η μοναδική επιλογή της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων του  προγράμματος προσαρμογής, χωρίς καμιά αξιολόγηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων, τότε η τρόικα ενθαρρύνεται να επιμείνει στην εφαρμογή της ίδιας λανθασμένης πολιτικής.

Πρέπει να αποκρουστούν οι ανορθολογικές αξιώσεις της τρόικας, καθώς και οι πιέσεις της για τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων.

Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει σθεναρά  ουσιαστικές αλλαγές  στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, την  ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα