Οι 20 παίκτες που βλέπουν την «έξοδο»!

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να στερείται αξιοπιστίας και οργάνωσης, μπορεί να διασύρεται παγκοσμίως σε όλα τα επίπεδα, όμως εξακολουθεί να αναδεικνύει παίκτες και να συγκεντρώνει πάνω του τη μεταγραφική προσοχή των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που όχι μόνο αναδείχθηκαν στην Ελλάδα, αλλά εξελίχθηκαν σε πραγματικούς αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η περίπτωση του Γιάγια Τουρέ είναι η πλέον ενδεικτική, με τον Ιβοριανό να εμφανίζεται στον Ολυμπιακό ως ένας άσημος παίκτης από την Αφρική και να εξελίσσεται σε ηγέτη της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Σίτι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει πολύ πρόσφατα με τον Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος βγήκε από τα αζήτητα της Άρσεναλ, αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» για έναν χρόνο ως δανεικός και πλέον η αξία του ανέρχεται σε 20 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, αυτά είναι… περυσινά ξινά σταφύλια, καθώς υπάρχει μία νέα φουρνιά παικτών που αναδείχθηκαν στο –έστω και προβληματικό– ελληνικό πρωτάθλημα. Περιπτώσεις όπως ο Αρτούρ Μαζουακού, ο Μάρκους Μπεργκ, ο Παϊτίμ Κασάμι, ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο Τσαρλς Ιτάνζ και πολλοί ακόμα, οι οποίοι είτε έκαναν την επανεκκίνηση στην καριέρα τους, είτε άδραξαν την ευκαιρία και φανέρωσαν το πλούσιο ταλέντο τους. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, οι οποίοι, όλοι μαζί, συνθέτουν μία ομάδα είκοσι ποδοσφαιριστών, υποψήφιων να αποχωρήσουν από την Ελλάδα για την… ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας», δηλαδή τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμένεται να έχουν έντονο καλοκαίρι, καθώς πολύς κόσμος θα μετακινηθεί εντός και εκτός και μαζί τους αρκετό χρήμα θα αλλάξει χέρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες καταλαμβάνουν τη «μερίδα του λέοντος». Η πορεία στο Champions League και η ανάδειξη παικτών νεαρής ηλικίας σε κορυφαίο επίπεδο δημιούργησαν ένα πλέγμα ενδιαφέροντος από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα στον σύλλογο του Πειραιά. Οι παίκτες που «κινδυνεύουν» με μετακίνηση το καλοκαίρι είναι οι εξής: Μαζουακού, Αφελάι, Μήτρογλου, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ και Σαντάνα. Ας τους πιάσουμε έναν-έναν:

1)ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ: Ο Γάλλος φουλ μπακ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως ιταλικών συλλόγων, καθώς το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα της Ρόμα, της Γιουβέντους, της Ίντερ και της Φιορεντίνα, ενώ κυκλοφόρησαν φήμες και για τη Μίλαν. Από τη λίστα των «μνηστήρων» δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι συμπατριώτες του Γάλλοι, με τη Μαρσέιγ να εμφανίζεται αρκετά πρόθυμη να τον εντάξει στο δυναμικό της.

2)ΙΜΠΡΑΪΜ ΑΦΕΛΑΪ: Ο Ολλανδός χαφ ανήκει στην Μπαρτσελόνα, από την οποία όμως μένει ελεύθερος. Το όνομά του ακούγεται έντονα για την PSV Αϊντχόβεν, αλλά και γαλλικές ομάδες, όπως η Λιλ.
3)ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Ο διεθνής επιθετικός ανήκει στη Φούλαμ και για να τον αγοράσει ο Ολυμπιακός πρέπει να δαπανήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ! Το όνομά του ακούγεται έντονα για τη Μίλαν, αλλά το ρεπορτάζ από την Τουρκία τον θέλει να υπογράφει στη Φενερμπαχτσέ, η οποία διαπραγματεύεται με την ομάδα του. Ο 27χρονος παίκτης ακούγεται και για την Τορίνο.

4)ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ: Μπορεί να μη μας έχει ενθουσιάσει, όμως οι ξένοι σκάουτερ έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Ισπανός απασχολεί την Ίντερ, αλλά και τη Μίλαν!
5)ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ: Ο διεθνής Σέρβος ανήκει στην Άντερλεχτ και παρ’ ότι οι πιθανότητες να παραμείνει στον Ολυμπιακό έχουν αυξηθεί, εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων στο οικονομικό.

6)ΝΤΕΛΒΙΝ ΕΝΤΙΝΓΚΑ: Ο Γαλλοαφρικανός ποδοσφαιριστής θέλει να επιστρέψει στο Σαμπιονά και δεν το κρύβει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, βάσει του οποίου μπορεί να πάρει την ελευθέρας του.
7)ΠΑΪΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ: Ίντερ, Μίλαν και Φιορεντίνα έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον διεθνή Ελβετό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

8)ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Ο Νορβηγός μπακ βρίσκεται στο στόχαστρο ιταλικών ομάδων και κυρίως της Ίντερ και της Τορίνο, οι οποίες τον παρακολουθούν από τον Γενάρη.
9)ΝΤΑΒΙΝΤ ΦΟΥΣΤΕΡ: Ο Ισπανός δεν φαίνεται να παραμένει στον Πειραιά, καθώς δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Βίτορ Περέιρα.
10)ΦΕΛΙΠΕ ΣΑΝΤΑΝΑ: Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν ικανοποίησε τους «ερυθρόλευκους», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ανανεωθεί ο δανεισμός του από τη Σάλκε, στην οποία και θα επιστρέψει.

Η «ΕΞΑΔΑ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Μία από τα ίδια και στον Παναθηναϊκό, αλλά με λιγότερες επιλογές. Πιο συγκεκριμένα, με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο αναμένεται να αποχωρήσουν για το εξωτερικό οι Καρέλης, Πράνιτς, Μέντες, Μπούι, Μαυρίας και Μπεργκ…

1)ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ: Ο διεθνής επιθετικός απασχολεί ιταλικούς συλλόγους και κυρίως την Τορίνο και τη Μίλαν.
2)ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ: Ο Κροάτης δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου για τη νέα σεζόν και σύντομα αναμένονται οι προτάσεις για την παραχώρησή του.

3)ΜΕΝΤΕΣ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ: Ο Ολλανδός συζητά με ομάδες της πατρίδας του, καθώς αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με τους «πράσινους».
4)ΟΥΑΣΙΜ ΜΠΟΥΙ: Μία ακόμη απογοήτευση, καθώς ο Ολλανδός δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες του «τριφυλλιού» και επιστρέφει στη Γιουβέντους.

5)ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ: Ο διεθνής παίκτης ανήκει στη Σάντερλαντ. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον πάρει πίσω, αλλά δεν διαθέτει το… χρήμα. Η υπόθεσή του παραμένει ανοικτή…
6)ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ: Ο Σουηδός αναγεννήθηκε στην Ελλάδα και στον σύλλογο της Αθήνας και ήδη το όνομά του βρίσκεται στη λίστα αρκετών ομάδων από Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Στον ΠΑΟΚ δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, όμως και εκεί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Ιτάνζ και Μαντούρο θα επιλέξουν τον δρόμο της ξενιτιάς…

1)ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Σασσουόλο και Τορίνο έχουν επικεντρώσει στον διεθνή Έλληνα επιθετικό, ο οποίος αναζητά την καριέρα εκτός συνόρων.
2)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: Δύσκολα θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ, ενώ τον Γενάρη είχε απασχολήσει ρωσικές και τουρκικές ομάδες.

3)ΤΣΑΡΛΣ ΙΤΑΝΖ: Ο Γαλλοκαμερουνέζος θέλει να μείνει, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν δείχνει να «καίγεται». Κοιτάζει προς Γαλλία μεριά…
4)ΧΕΝΤΒΙΓΚΕΣ ΜΑΝΤΟΥΡΟ: Ο Ολλανδός μιλάει ήδη με ομάδες στην πατρίδα του, αλλά και το Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα