“Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν την καταστροφή”

Με τίτλο “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να καταστρέφει” το Ποτάμι ασκεί δριμεία κριτική με ανακοίνωση του, τόσο για τους πλειστηριασμούς, όσο και για την απόφαση να επιβληθεί φόρος στο κρασί.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:  “Με το νομοσχέδιο που καταθέτει έρχεται να αναιρέσει διατάξεις που η ίδια είχε ψηφίσει, όπως αυτή για τις 100 δόσεις ενώ για το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών έχει δεχθεί πλήρως τη θέση της τρόικας αφού παρέχεται προστασία περιουσίας ως τις 120.000 και για εισόδημα 8.000 ευρώ. Για άλλη μια φορά οι προεκλογικές εξαγγελίες αποδεικνύονται κούφια λόγια. Ακόμη πιο εγκληματική είναι η κυβερνητική επιλογή να μπει φόρος στο κρασί. Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τότε η Ελλάδα γίνεται η πρώτη παραγωγός χώρα που θα έχει τέτοιο φόρο. Ένα ελληνικό γεωργικό προϊόν επιβαρύνεται κι ένας κλάδος που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες από τον Έβρο ως την Κρήτη και εισφέρει σημαντικά στην ελληνική οικονομία με εξαγωγές, οδηγείται στην καταστροφή. Αλλά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρονται για εκείνους που παράγουν, γι’ αυτό με τις επιλογές τους τούς οδηγούν σε απόγνωση”.

Έβγαλε τις γιορτές

Στο μεταξύ στην Σεβαστουπόλεως υποστηρίζουν ότι βασικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του είναι να κερδίζουν χρόνο αδιαφορώντας για την ελληνική οικονομία. «Ο Τσίπρας καθάρισε για τρεις μήνες», λένε με έμφαση. “Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη δόση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ η κυβέρνηση θα κάνει Χριστούγεννα και θα επιχειρήσει να στρέψει την προσοχή των πολιτών σε κάποια καλά νέα που είναι στο χέρι της να ακουστούν”, συμπληρώνουν.

Με αυτό το σκεπτικό στο Ποτάμι πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τα αεροδρόμια και ίσως το Ελληνικό. «Για το τελευταίο, βέβαια, το Μέγαρο Μαξίμου θα χρειαστεί να κάνει… κωλοτούμπα, αλλά δε θα είναι και η μεγαλύτερη από όσες έχει πετύχει μέχρι σήμερα» τονίζει βουλευτής του κόμματος. «Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει έτσι να δημιουργήσει την αίσθηση πως η κατάσταση αλλάζει. Και, κυρίως, να ρίξει κάποιο ρευστό στην αγορά ώστε να μην σκάσουν και άλλες επιχειρήσεις από την οικονομική στενότητα» προσέθεσε.

Το Συνέδριο

Σε ότι αφορά το Συνέδριο του κόμματος, ο προσυνεδριακός διάλογος εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς από την Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώθηκαν τα τελικά κείμενα, πάνω στα οποία θα γίνει η συζήτηση από εδώ και πέρα. Μάλιστα με αφορμή αυτά ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα σε όλους τους εθελοντές μέσω του facebook.

Το μήνυμα είναι το εξής: “Δέκα λέξεις ξεχωρίζω από την πολιτική σύνοψη του προσυνεδριακού διαλόγου του Κινήματός μας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

  1. Αναδιάταξη (του πολιτικού σκηνικού)
  2. Ανασυγκρότηση (της εθνικής παραγωγής)
  3. Αρωγή (υπέρ των αδυνάτων)
  4. Αυστηρότητα (απέναντι στη διαφθορά)
  5. Ανάπτυξη (χωρίς νέους φόρους)
  6. Αποκρατικοποιήσεις (να δημιουργηθούν δουλειές)
  7. Αειφορία (γιατί το περιβάλλον δεν είναι δικό μας)
  8. Ασφάλεια (όχι στους φοβισμένους πολίτες)
  9. Αξιοκρατία (να φύγουν επιτέλους οι «κολλητοί»)
  10. Αποτελεσματικότητα (όχι άλλους ερασιτεχνισμούς, όχι άλλες ιδεοληψίες, όχι άλλους τυχοδιωκτισμούς)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα