“Οι πολίτες πληρώνουν την αναταραχή”

Στο Ποτάμι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο απαντούν σε όλες τις διαρροές, σε όλες τις επίσημες δηλώσεις. Έτσι σχολίασαν σχετικά με τις… κινέζικες περιπέτειες του πρωθυπουργού:
“Του άρεσε του κ. Τσίπρα η φράση του Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Κανένα πρόβλημα. Μόνο που τον λογαριασμό για τη «μεγάλη αναταραχή» που είναι το καθημερινό δόγμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν την πληρώνει ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του, αλλά η ελληνική κοινωνία”.
Κι αυτό έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Σεβαστουπόλεως σχετικά με το «Plan X» της κυβέρνησης για πέρυσι το καλοκαίρι. Στην ανακοίνωση τονίζεται “πως ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από αυταπάτες είχε και άλλα σχέδια”. Γι’ αυτό το Ποτάμι ζήτησε να δοθεί άμεσα στην δημοσιότητα το «Plan Χ», επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι το συγκεκριμένο σχέδιο «είχε εκπονηθεί κατ’ εντολή του ίδιου του κ. Τσίπρα, όπως αποκάλυψε ο κ. Γκάλμπρεϊθ», ανέφερε και προσθέτει: «Οι συνεχείς αποκαλύψεις των πρώην συνεργατών της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας εκτός από αυταπάτες είχε και άλλα σχέδια. “Σχέδια Β” αλλά σχέδια. Ο θαυμασμός τους για τον Τσάβες ήταν τέτοιος ώστε μελετούσαν λύσεις τύπου Βενεζουέλας».
«Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική απέτρεψαν την καταστροφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα θα πουν “περασμένα ξεχασμένα”», συμπληρώνει.
Απαντήσεις
Ενόψει της ψήφισης του εκλογικού νόμου από το Μαξίμου ως συνήθως υπήρχαν διαρροές, ότι οι βουλευτές του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός θα διαφοροποιηθούν και θα ψηφίσουν υπέρ της απλής αναλογικής. Παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης διέψευσε αυτές τις διαρροές, εν τούτοις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν. Έτσι μετά τους Λυκούδη και Δανέλλη, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν όχι στον εκλογικό νόμο, ήρθε και η σειρά του Ψαριανού. Ο βουλευτής της Β’ Αθήνας ήταν ιδιαιτέρως επιθετικός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπουφέ. Όλοι προτείνουν κάτι: Ο Μητσοτάκης προτείνει ενισχυμένη αναλογική. Το ΚΚΕ προτείνει απλή και άδολη αναλογική. Άλλοι λένε αναλογικότερο σύστημα και το περιγράφουν. Το ΠΟΤΑΜΙ έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση για το εκλογικό σύστημα. Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση τσιπροκαμένων, ποιο είναι το εκλογικό σύστημα που προτείνουν; Προτείνουν μπουφέ. Προτείνουν λίγο από δω, λίγο από κει και κοιτάνε πώς θα ψαρέψουνε ψήφους. Και γιατί τον συζητάνε τώρα τον εκλογικό νόμο, έπειτα από ένα χρόνο; Είχανε πει ότι μόλις ανέβουν στην κυβέρνηση θα κάνουν απλή αναλογική. Γιατί δεν την κάνανε; Γιατί ήταν πρώτο κόμμα και τους βόλευε το μπόνους των 50 εδρών. Τώρα, που είναι βέβαιο ότι δεν είναι πια πρώτο κόμμα, αφού βεβαιώθηκαν μετά από 50 δημοσκοπήσεις ότι είναι δεύτερο κόμμα με 3 – 10 μονάδες διαφορά από το πρώτο, που, απ’ ότι λένε οι δημοσκοπήσεις θα ‘ναι η Ν.Δ., μόλις είδαν ότι είναι βέβαιο πια πως δεν θα ‘ναι πρώτο κόμμα ο Σύριζα, αλλάζουν τον εκλογικό νόμο. Είναι πολιτική αλητεία. Είναι πολιτικοί απατεώνες. Αυτό το πράγμα, ως ΠΟΤΑΜΙ, δεν θα το ψηφίσουμε. Τις πολιτικές απάτες του Τσίπρα δεν θα τις ψηφίσουμε και δεν θα συμπράξουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα