“Οι παρατρεχάμενοι έχουν ανάγκες”

Μία ημέρα πριν από το πάρτι γενεθλίων του το Ποτάμι και την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με το μέλλον του κόμματος στην Σεβαστουπόλεως συνέχισαν την σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση. Κι εδώ που τα λέμε οι αφορμές και η πρακτική των κυβερνώντων βολεύει όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.
Έτσι το Ποτάμι, έστω και εάν καθυστέρησε να εκδώσει ανακοίνωση, σχετικά με τα σκάνδαλα ΔΕΣΦΑ και ΟΔΔΗΧ χρησιμοποίησε περιπαικτικό τρόπο κάνοντας λόγο ότι παρατρεχάμενοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αυξημένες ανάγκες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το σημερινό δελτίο παροχών των εκλεκτών της κυβέρνησης του «νέου ήθους» προς τους εαυτούς τους περιλαμβάνει:
* Αύξηση κατά 80% από τα 4.631 στα 8.315 ευρώ στους μισθούς, του Γενικού Διευθυντή και του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
* «Χρυσό εφάπαξ» 258.000 ευρώ, (αυξημένο κατά 100.000) στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ.
Κατά τα λοιπά, οι πολίτες τρέχουν στις ουρές για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το κράτος. Οι παρατρεχάμενοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αυξημένες ανάγκες».

Ο Τσιόδρας
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Ποταμιού προχώρησε σε μία αιχμηρή δήλωση σχετικά με τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γιώργος Σταθάκης για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε:
«Ο κ. Σταθάκης δήλωσε αυτό που όλοι ξέρουμε και τα κυβερνητικά non paper αρνούνται: Ότι η συζήτηση με την τρόικα, γίνεται για μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, όπως ζητούσε το ΔΝΤ, από τη στιγμή που δεν θα λαμβάνονταν τώρα αποφάσεις για το χρέος από τους Ευρωπαίους εταίρους. Επειδή οι θέσεις αυτές είναι γνωστές εδώ κι ένα χρόνο, αποδεικνύεται ότι το μόνο που “κέρδισε” η κυβέρνηση από τη “σκληρή διαπραγμάτευση” είναι να γίνεται η συζήτηση σήμερα με χειρότερους οικονομικούς δείκτες, όπως καταγράφηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα” του κ. Τσίπρα, θα καταγραφεί ως άλλος ένας κρίκος στην ατέλειωτη αλυσίδα των χονδροειδών ψεμάτων. Όσο για τα ισοδύναμα; Θα εφαρμοστούν, αν και εφόσον».

Και καταγγελία
Και βέβαια το γλυκό έδεσε με την καταγγελία στην οποία προέβη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος σχολίασε μία τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σχετικά με τους άνεργους.
Κι όπως επισημαίνει η κυβέρνηση εμπαίζει τους άνεργους: “Οι πονηροί πολιτευτές προσκόμισαν μια τροπολογία η οποία έχει μια μόνον, πλην σημαντική, αλλαγή στον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου 64 του νόμου 4430/2016 (ΦΕΚ Α’ 205). Ο τίτλος του άρθρου ήταν «ένταξη μακροχρόνια ανέργων σε προγράμματα απασχόλησης» και η αλλαγή που προτείνουν είναι η εξής: «Ένταξη ομάδων ανέργων σε προγράμματα απασχόλησης». Η έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της ρύθμισης που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρει στο τμήμα εκείνο που πρέπει να αναφερθούν οι ποσοτικές εκτιμήσεις ότι «δεν μπορεί να γίνει επί του παρόντος κάποιος υπολογισμός». Με απλά λόγια, στην ερώτηση «πόσα λεφτά έχετε προβλέψει να δώσετε στους ανέργους που θα συρρεύσουν» η απάντηση των υπουργών είναι «επί του παρόντος, τίποτα». Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρουν, πάντως, ότι θα αντλήσουν τους όποιους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από εθνικούς πόρους.
Επίσης μπορεί να τους αντλήσουν από τα έσοδα από την εξόρυξη κρυπτονίτη, φυσικού αερίου και ίσως κι άλλων ψεκασμένων ανακαλύψεων. Οι άνεργοι μπορεί να μην έχουν δουλειά, μυαλό, όμως, έχουν. Και θα απαντήσουν αναλόγως στους αγύρτες που τόσο ξεδιάντροπα τους κοροϊδεύουν”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα