Οι Κύπριοι βάζουν ποινές στους… ύποπτους

Νέα ήθη και έθιμα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Η ΚΟΠ πήρε μία ριζοσπαστική απόφαση και προχωρά σε τιμωρίες ομάδων τα παιχνίδια των οποίων θα κρίνονται «ύποπτα» από τη Sportradar και κατ’ επέκταση από την UEFA.

Στην περίπτωση των ομοεθνών μας, υπάρχει μία σχετική παρεμβατικότητα της Κυβέρνησης, καθώς τα μέτρα αυτά τα ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, αλλά από τη στιγμή που τα αποδέχθηκε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δε θεωρείται παραβίαση του αυτοδιοίκητου, αλλά απόφαση της ίδιας της ΚΟΠ.

Τα νέα και δραστικά μέτρα είναι τα εξής: Όποια ομάδα κρίνεται ότι συμμετέχει σε ύποπτο προς χειραγώγηση αγώνα θα τιμωρείται με 5.000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο θα διπλασιάζεται σε περίπτωση που η ομάδα θα εμφανιστεί και σε δεύτερο αγώνα. Την τρίτη φορά θα υπάρξχι παρακράτηση της χρηματοδότησης από την Ομοσπονδία!

Όποια ομάδα εμφανίζεται για τέταρτη φορά σε ύποπτο ματς θα τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, με την ποινή να διπλασιάζεται σε περίπτωση επανάληψης (-6 στην πέμπτη εμφάνιση και -9 στην έκτη), ενώ η έβδομη θα οδηγεί στον υποβιβασμό της!!!

Οι ποινές αυτές θα ισχύσουν από τη νέα περίοδο και φυσικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα