Οι εξετάσεις του Τρινκιέρι και το… ΙΚΕΑ

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα αν ο Αντρέα Τρινκιέρι θα αποδειχθεί εύστοχη επιλογή για τον πάγκο της εθνικής ομάδας, αλλά το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν πρόκειται να πλήξουμε τόσο με το στυλ όσο και με τις ατάκες του εκτός μπάσκετ.

Ίσως να ακουστεί υπερβολικό, αλλά άποψη του υπογράφοντος είναι ότι πρόκειται για τον δικό μας… Ζοσέ Μουρίνιο που έχει την ικανότητα με την παραμικρή του φράση, να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του.

Όπως το έκανε και στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρεμιέρας κόντρα στη Σουηδία, που θα διεξαχθεί αύριο στις 18:45.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για την… άδικη Fiba που δεν έχει εφαρμόσει ακόμα το 30ποντο, για το σουηδικό μπάσκετ και το… ΙΚΕΑ ενώ απέφυγε τον χαρακτηρισμό του φαβορί.

«Είναι σαν να δίνουμε εξετάσεις, έτσι είναι 24 ώρες πριν το πρώτο ματς. Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι που δεν έχουν άγχος: αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα και αυτοί που τα ξέρουν όλα. Στη θεωρία τουλάχιστον, γιατί δεν υπάρχει τέλειο, οπότε είναι λογικό να υπάρχει άγχος. Το ματς δεν μπορεί να ξεκινήσει με σουτ 30 πόντων. Πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά και να τα βάλουμε κάτω. Ποτέ δεν πρέπει να λες ότι είσαι έτοιμος. Αν τα κάνουμε όλα καλά σήμερα, τι θα κάνουμε την Πέμπτη. Δεν είναι εύκολο το ματς».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στους Σουηδούς: «Έχουν ένα περίεργο στυλ που μοιάζει με αυτό του ΝΒΑ γιατί πάνε σε ένας-εναντίον-ενός και απομονώσεις. Δεν θα σας αποκαλύψω τι θα πω στους παίκτες γιατί ορισμένα πράγματα μένουν στα αποδυτήρια. Καλό είναι να έχουμε πάθος, αλλά δεν πρέπει να το αφήνουμε αυτό να μας καθοδηγεί. Γενικά πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας-εναντίον-ενός. Να μην τους αφήσουμε να τρέξουν, γιατί είναι κάτι που τους αρέσει. Δεν ξέρω πολλά πράγματα από το σουηδικό μπάσκετ, μόνο τον Γιερέμπκο, τον Τέιλορ και το… ΙΚΕΑ».

Αναφερόμενος στις βλέψεις για μετάλλιο τόνισε ότι: «Δεν είναι σωστό να πούμε ότι πάμε για μετάλλιο από τώρα. Καταρχήν γιατί δεν είναι έτσι. Ξεκινάμε ένα τουρνουά με πέντε αγώνες σε έξι ημέρες. Είναι πολλά ματς. Τώρα είναι Τετάρτη (σ.σ εννοεί το αυριανό ματς). Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το χιαστί παιχνίδι. Πέντε-έξι ομάδες πάνε για μετάλλιο κάθε φορά. Συμπεριλαμβάνεται πάντα και ένα αουτσάιντερ. Άρα τρεις ομάδες θα είναι δυσαρεστημένες. Είναι, όμως, πολύ νωρίς να λέμε τέτοια πράγματα».

Σπανούλης: «Δεν ξεχνάω το Κατάρ»

Ο έμπειρος Βασίλης Σπανούλης θυμήθηκε την Ιαπωνία και το πρώτο ματς με το Κατάρ λέγοντας ότι: «Κάθε πρεμιέρα είναι και δύσκολη. Εγώ προσωπικά θυμάμαι την πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ του 2006 που χάναμε με 19 πόντους από το Κατάρ. Άρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πάμε βήμα-βήμα, όπως έχουμε πει. Η Σουηδία είναι μια ομάδα που δεν έχει άγχος. Έχουν και δύο καλούς παίκτες από το ΝΒΑ, τους Γέρεμπκο και Τέιλορ. Τους έχουμε δει στο βίντεο. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε ρυθμό από την άμυνα μας».

Καϊμακόγλου: «Αν μπορείς να χάσεις από δύο παίκτες; Εμείς χάσαμε»

Με τη σειρά του ο Κώστας Καϊμακόγλου αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη Σλοβενία. «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε στο γήπεδο την προετοιμασία και τις προπονήσεις. Άρα πρέπει να μιλάμε λιγότερο και να κάνουμε περισσότερα. Προχωράμε βήμα-βήμα. Αυτό που πρέπει να ευχηθούμε είναι υγεία σε όλους, γιατί θα τη χρειαστούμε».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί μια ομάδα να χάσει από δύο παίκτες (σ.σ Γερέμπκο και Τέιλορ) απάντησε ότι: «Δεν θα πάω μακριά, αλλά στα φιλικά που δώσαμε στη Γερμανία. Εκεί όπου χάσαμε δύο ματς από δύο παίκτες. Άρα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και κυρίως να αρνηθούμε τις πάσες σε αυτούς τους δύο. Θέλει αλληλοκαλύψεις, αλλά και προσωπική άμυνα».

Σλούκας: «Μεγάλο τουρνουά»

Τέλος ο Κώστας Σλούκας δήλωσε: «Δεν είναι θέμα Σουηδίας ή μιας άλλη μεγάλης ομάδας. Είναι ένα πολύ μεγάλο σε διάρκεια Ευρωμπάσκετ και για αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα