Οι ανανεώσεις δίνουν το στίγμα!

Πριν από δύο χρόνια η ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκινούσε τη διαδικασία στελέχωσης της ομάδας με ταλαντούχους και ποιοτικούς παίκτες, έτοιμους να κάνουν πρωταθλητισμό με το καλημέρα. Στόχος ήταν να μην τους έχουν πάρει τα χρόνια, κι αν γίνεται να είναι ελεύθεροι για να μη διαταραχθεί η οικονομική ισορροπία μίας εταιρίας που ξεκινούσε χωρίς χρέη μεν, αλλά με ελάχιστα έσοδα δε. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ικανό τμήμα σκάουτινγκ και φυσικά να τα πάει στοχεύσει «διάνα» για να μην αφήσει «γυμνή» την ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Super League.

Το εγχείρημα θα λέγαμε ότι πέτυχε, διότι η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να πείσει καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να υπογράψουν στην ομάδα, όπως ο Μάνταλος, ο Μπακάκης, ο Κολοβέτσιος, ο Αραβίδης, ο Ανέστης. Κάθε άλλο, μάλιστα. Τα παιδιά υπέγραψαν με σχετικά μικρά συμβόλαια, διότι τους αρκούσε που η καριέρα τους ανέβαινε επίπεδο.

Το δύσκολο ήταν να πειστούν ξένοι ποδοσφαιριστές, ωστόσο εκεί η ΠΑΕ ξεδίπλωσε το δυνατό της χαρτί. Ποιο ήταν αυτό; Μα φυσικά το όραμα της «ΑΕΚ του αύριο». Ο Μπαρμπόσα, ο Γκάλο, ο Βάργκας, ο Ντιντάκ, ο Μπουονανότε, ο Γιόχανσον και ο Σιμόες είπαν το «ναι», διότι η ΠΑΕ τους υποσχέθηκε πως αν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα έρθουν πολύ σύντομα οι ανανεώσεις, οι αυξήσεις ή οι προτάσεις και πως η καριέρα τους σε μία υγιή ομάδα μόνο να ανέβει μπορεί.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς εξήγησε σε όλα αυτά τα παιδιά πως είναι τυχεροί που η ΑΕΚ ξεκινά από το μηδέν και πως η επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη θα εκτινάξει την καριέρα τους. Έτσι κι έγινε. Ο Γιόχανσον και ο Σιμόες ήδη έφτιαξαν όνομα, στην Αργεντινή συζητάνε για την αναγέννηση του Μπουονανότε, ο Ντιντάκ και ο Γκάλο είναι τα πιο δημιουργικά και παραγωγικά μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Βάργκας με τα διαδοχικά του γκολ στα ντέρμπι εκτόξευσε τις μετοχές του. Κι όλα αυτά με την ΑΕΚ καθηλωμένη μόνο στις ελληνικές διοργανώσεις (κι αυτές… ανολοκλήρωτες).

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να φανούν και οι ποδοσφαιριστές πιστοί σε αυτό που συζήτησαν με την ΠΑΕ το καλοκαίρι. Να είναι η προσφορά τους και η διάθεση να μείνουν στην ομάδα τουλάχιστον διετής για να αυξηθεί η χρηματιστηριακή τους αξίας κι από την ευρωπαϊκή τους παρουσία. Γι’ αυτό, λοιπόν, Σιμόες και Γιόχανσον δείχνουν ξεκάθαρη διάθεση να ανανεώσουν, όχι τόσο για να αγωνίζονται στην ΑΕΚ μέχρι το 2020, αλλά για να αποδείξουν στη διοίκηση πως είναι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του οράματος και τον επόμενο ή μεθεπόμενο χρόνο να παραχωρηθούν με χρήματα που θα τονώσουν πραγματικά το ταμείο της ΠΑΕ!

Όλοι, λοιπόν, δείχνουν ευχαριστημένοι από την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Άπαντες δείχνουν να πιστεύουν σε μία ακόμη καλύτερη ΑΕΚ τη σεζόν 2016-2017, και φυσικά ανυπομονούν για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του καλοκαιριού και για ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Οι παίκτες της Ένωσης περνάνε καλά και «διψάνε» για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και ξέρουν καλά πως αν πετύχουν στα προκριματικά του καλοκαιριού και εισέλθουν έστω στους ομίλους του Europa League, ίσως μπορέσουν να φτιάξουν τη ζωή τους για πάντα.

Αναθάρρησαν με το Κύπελλο…

Όταν ο θεσμός του Κυπέλλου διεκόπη δύο ώρες πριν από τον αγώνα της Ένωσης με τον Ατρόμητο, στα Σπάτα έπεσε… μουγγαμάρα. Η απογοήτευση παικτών και Γκουστάβο Πογιέτ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Τώρα, όμως, έχουμε και πάλι… κουβεντούλα σχετικά με το θεσμό.
Μπορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ να μη στηρίζει την ΕΠΟ στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας να εκκινήσει και πάλι το θεσμό, αλλά δεν θα προβεί και σε διαμαρτυρία αν τελικά ο Σταύρος Κοντονής υποχρεωθεί να κάνει πίσω. Άνθρωποι της διοίκησης, πάντως, ενημέρωσαν τον Πογιέτ πως καλό θα ήταν να έχει υπόψη του ότι ενδέχεται να ξεκινήσει ο θεσμός, προκειμένου να κάνει την απαραίτητη διαχείριση, και ψυχολογική και αγωνιστική. Οι ποδοσφαιριστές άλλο που δεν ήθελαν να ακούσουν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα