Ξεσηκώθηκαν οι Καραμανλικοί

Δυσεπίλυτο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί το στρατήγημα του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τώρα ζήτημα εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Ο αρχικός στόχος του Μαξίμου, και μόνος ίσως, να δημιουργήσει δηλαδή πολιτικό θέμα στην αντιπολίτευση και να την έχει, με την εξαίρεση του ΚΚΕ και του Ποταμιού, σε θέση «απολογούμενου».
Η δυσκολία για τον κ. Σαμαρά δεν εντοπίζεται μόνον στην ανάγκη υπεράσπισης των δικών του πεπραγμένων καθώς στη Συγγρού εκτιμούν ότι οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες ώστε πολύ γρήγορα η ίδια επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον κ. Τσίπρα.
Η δυσκολία του κ. Σαμαρά αφορά και στο κεφάλαιο Καραμανλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για προφανείς λόγους, εξαίρεσαι την περίοδο 2004-2009 από το πεδίο έρευνας, ενισχύοντας την πολιτική συμμαχία που υπάρχει με την καραμανλική πτέρυγα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το φως θα πέσει και στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ υπό τον κ. Καραμανλή. Είτε λόγω της αναμενόμενης συζήτησης για τα στατιστικά και την «υπόθεση Γεωργίου», είτε λόγω των πολιτικών επιχειρημάτων που θα αναπτύξει η πλευρά Παπανδρέου και ήδη από προχθές το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ευ. Βενιζέλος.
Οι καραμανλικοί της Ν.Δ. είδαν με έκδηλη οργή ότι η ΝΔ, δηλαδή το επιτελείο Σαμαρά, δεν αντέδρασε στην σκληρή επίθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους Τσίπρα και Καραμανλή. Και πίσω από αυτό διείδαν την πρόθεση του κ. Σαμαρά να επιτρέψει να πληγεί το προφίλ του προκατόχου του, που με συντονισμένες κινήσεις έχει αποκατασταθεί το τελευταίο διάστημα.
Ήδη, ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε με δηκτικό τρόπο τη σιωπή της Συγγρού, στελέχη όπως ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης επαναλάμβαναν ότι ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει τη χώρα ενώ, στο παρασκήνιο, λέγονταν πολλά περισσότερα, με μηνύματα εκατέρωθεν. Και είναι μόνον η αρχή…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα