Ξεκινά η (μεταγραφική) αντεπίθεση

Όσοι θυμάστε μια «νωθρή» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την περίοδο του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού, καλό θα ήταν να την ξεχάσετε. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανέκαθεν προτιμούσε τις «στοχευμένες» κινήσεις παρά τις πολλές και πολυδάπανες ενώ ο Ντέιβιντ Μόγιες μάλλον φοβόταν να ζητήσει ποδοσφαιριστές.

Η κατάσταση με τον Λουίς Φαν Χάαλ όμως είναι τελείως διαφορετική. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έχει αποδείξει τίποτα σε κανένα, η αξία του είναι γνωστή και για αυτό το λόγο δεν θέλει να ρισκάρει τη φήμη που έχτιζε τόσα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό και αφού γνωρίζει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται πολλές «ενέσεις» ποιότητας, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη μεταγραφική δραστηριότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό δημοσίευμα της «DailyMail», οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν φτάσει σε συμφωνία με την Μπάγερν Μονάχου για τη μεταγραφή του Τόνι Κρος αντί 24,7 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιο του Γερμανού άσου εκπνέει το καλοκαίρι του 2015 και δεν προτίθεται να το ανανεώσει όπως είχε διαπιστωθεί στις πρόσφατες συζητήσεις με τη διοίκηση της Μπάγερν. Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα, η συμφωνία είχε επιτευχθεί επί ημερών Ντέιβιντ Μόγιες και ο Ολλανδός έδωσε το «ΟΚ» ώστε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Την ίδια ώρα, ο Ολλανδός τεχνικός επιθυμεί την απόκτηση του Άριεν Ρόμπεν. Παρά το γεγονός ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του για τρία χρόνια, ο Φαν Χάαλ δεν πτοείται και ζητά τον συμπατριώτη του στο Μάντσεστερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόκτηση του Άριεν Ρόμπεν είχε ζητήσει και όταν ανέλαβε την Μπάγερν Μονάχου με τη γνωστή επιτυχία.

Επιπλέον, σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυση στην άμυνα, πρώτος στόχος είναι ο Ματς Χούμελς της Ντόρτμουντ και οι Άγγλοι προτίθενται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα διαπραγματεύσεις.

Τέλος, σίγουρη θεωρείται η μεταγραφή του 19χρονου αριστερού μπακ της Σαουθάμπτον και την εθνικής Αγγλίας, Λουκ Σο αντί 33,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα