«Ντροπή για το άθλημα οι τακτικές πεσίματος!»

Στο δευτεριάτικο ματς της Super League μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού, ο φίλαθλος κόσμος είδε ένα πρώτο ημίχρονο μάλλον «μοιρασμένο» και ένα δεύτερο στο οποίο οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν δυνατά και στρίμωξαν τον αντίπαλό τους.

Βέβαια, για να παίξει τόσο επιθετικά ο Πανιώνιος χρειάστηκε και η αποβολή του Ρουσκουγιέδα στο 52’. Για να έρθει η αποβολή, όμως, τι χρειάστηκε; Σύμφωνα με τους Αγρινιώτες, αρκούσε ένα «πέσιμο» στο διαιτητή Αρετόπουλου από ανθρώπους της γηπεδούχου ομάδας στα αποδυτήρια καρά τη διάρκεια της ανάπαυλας, γεγονός που κατήγγειλε ο Γιάννης Μαντζουράκης μετά το τέλος του αγώνα.

Μία μέρα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της ομάδας του Παναιτωλικού για να πάρει πιο επίσημη μορφή η καταγγελία: «Οι παρωχημένες (αλλά μάλλον δοκιμασμένες και εν τέλει αποδοτικές για κάποιους) πρακτικές του “πεσίματος” χωρίς κανένα λόγο στο ημίχρονο, που αποτελούν ντροπή (τόσο για όποιον τις διαπράττει, όσο και για όποιον υποκύπτει σ’ αυτές) για το ποδόσφαιρο, αποδείχτηκε ότι φέρνουν αποτέλεσμα.
Ακόμα και αν γίνονται σε αγώνα πρωταθλήματος Super League, παρουσία εντεταλμένων οργάνων της, τα οποία “σφυρίζοντας αδιάφορα” αποδέχονται με τη στάση τους ότι κάθε γήπεδο έχει τους δικούς του “νόμους”, ικανούς να διαμορφώνουν την έκβαση ενός αγώνα.

“Νόμοι” που φαίνεται επηρεάζουν ακόμα και διεθνείς διαιτητές και τους οδηγούν να κρίνουν με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, δίνοντας αβαντάζ νίκης. Εμείς παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να ζούμε με την ελπίδα ότι κάθε αγωνιστική που έρχεται θα είναι πιο δίκαιη από την τελευταία. Ως πότε πρέπει να περιμένουμε;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα