«Ντου» Κοντονή στα ταμεία των ΠΑΕ και ΚΑΕ!

Έφοδο… αλά FBI ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η ελληνική Πολιτεία στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα σε επαγγελματικό επίπεδο, με τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των ΠΑΕ και ΚΑΕ!

Οι αλλαγές στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας στον αθλητισμό αποτελούν το ένα μόνο σκέλος του σχεδίου που έχει καταρτίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ.

Ένα δεύτερο σκέλος, αφορά την πίεση, με κάθε τρόπο, που μπορεί να ασκήσει η ελληνική Πολιτεία, με στόχο να ωθήσει τα κακοποιά στοιχεία εκτός του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση, αποτέλεσε η ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για τον ελλιπή έλεγχο που γίνεται στις ομάδες.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ελήφθη η απόφαση να δημιουργηθούν ειδικά κλιμάκια οικονομικού ελέγχου για τον αθλητισμό, ούτως ώστε να εντατικοποιηθούν οι παρεμβάσεις τους και βγουν στην επιφάνεια οι παραβατικές συμπεριφορές κάθε τύπου.

Μάλιστα, η πρώτη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής των δύο υπουργείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»:

«Μόλις την Πέμπτη συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας με το υπουργείο του οποίου προΐσταμαι για τα θέματα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών που ελέγχει το παλιό υπουργείο Εμπορίου και ειλικρινά σας το λέω πως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Επί πολλά χρόνια για να μη σας πω επί δεκαετίες υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο.

Απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία. Και σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ, όπως είχαμε επείγοντα μέτρα κατά της βίας ενδεχομένως να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η κατάσταση είναι χαοτική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα