Νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα στον Υμηττό

Ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στον Υμηττό μετά την απόφαση-βόμβα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που ακυρώνει το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού.

Σύμφωνα με το Βήμα, το σκεπτικό της ΔΕΕ ήταν ότι ο καταργηθείς πλέον Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας θα έπρεπε πριν την σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος 187/2011 να έχει προχωρήσει στην εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Σημαντική εξέλιξη» χαρακτηρίζει την απόφαση ο Απόστολος Παπακωνσταντίνου συνταγματολόγος και δικηγόρος που εκπροσωπούσε στο ΣτΕ τους δήμους και τους πολίτες εξηγώντας ότι χιλιάδες ιδιοκτησίες που είχαν τεθεί σε ομηρία τώρα αποδεσμεύονται και δίνεται η ευκαιρία στη Διοίκηση να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό χρήσεων γης με πιο έλλογη και πραγματιστική κρίση».

Την υπόθεση είχε παραπέμψει στο Ευρωδικαστήριο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ενάντια στο διάταγμα προστασίας του όρους είχαν προσφύγει επτά δήμοι (Κρωπίας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Παπάγου – Χολαργού, Ηλιούπολης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Γλυφάδας), οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των αυστηρότερων όρων προστασίας -περιορισμό των χρήσεων γης- που θεσπίστηκαν για την ανάσχεση της δόμησης στον Υμηττό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα